dijous, 17 de juliol del 2008

Miles Davis Quintet

'Round Midnight

Un dilluns de fa setmanes. Són quarts de quinze de la matinada quan surto d'un concert al Mercury Lounge; de la cantonada de Ludlow i Houston, unes passes més enllà, me n'arriba el so nítid d'un saxo que arrossega un estàndard de jazz. La música surt per tots els porus d'aquesta ciutat; d'un apartament on algú assaja; de la porta mal tancada d'un club; de l'andana d'una estació de metro; d'un racó del parc; d'una església a Harlem; la ciutat batega amb la música. Tot i que és el primer dia de la setmana, al carrer encara hi ha força passavolants, i les notes del saxo em diuen que som una mica més enllà de 'Round Midnight.

6 comentaris:

  1. Miq,
    aquest post em recorda al asensació que vaig tenir quan vaig anar a Cuba..allà també passa el que dius..música arreu, tanta que quan vaig tornar a Barcelona vaig passar uns dies esperant escoltar el que no sonava...Nyork i La Havana estan més aprop del que es pensa..
    salut musical

    ResponElimina
  2. Ostres quina enveja...
    M'he de treure el mono anant a algun bolo jazzero... ni que sigui a Barcelona, aquella gran ciutat on, un dia d'un passat proper, encara hi havia sales musicals.

    ResponElimina
  3. trina,
    a l'època de LA LLUMANERA estaven unides i ben comunicades per línies de transatlàntics. I anys més tard, Nova York i l'Havana tornaven a estar connectades amb la música afro-cubana i el latin jazz del novaiorquès Tito Puente (tot i que ell era fill de porto-riquenys).

    uri,
    ja han tancat l'última sala?

    ResponElimina
  4. Si que es veritat. Només he fet una estada de turista però a banda del menjar vaig gaudir molt també de la musica.

    També em sembla que en aquestes cosmópolis hi veiem el que busquem. Algú deu veure "crack" a tot arreu, mistica, sexe o biblioteques...

    ResponElimina
  5. Que no! Que ara es veu que han canviat la llei i ja no hi ha tantes limitacions per la música en directe (a bcn). La lluita suposo que ara la tindran amb els veïns...

    ResponElimina
  6. Ei Miquel, vas veure el meu mail per contactar amb la Jemina?
    Un petonet guapo!

    ResponElimina