dimarts, 1 de juliol del 2008

"Your closet is so narrow it makes Cheney look liberal"

Ex and the City

Aprofitant la tirada de la pel·lícula que, com la sèrie original, té de teló de fons la ciutat dels gratacels, els de Manhattan Mini Storage llencen novament una de les seves campanyes intel·ligents a què ens tenen acostumats als que vivim a Nova York.

Aquesta empresa d'espai per a emmagatzemar les coses que no et caben a casa (és a dir, als minúsculs apartaments de Manhattan) rebla el clau un cop més amb un cartell que propugna un “redecora la teva vida” i que et convida a entaforar tot allò que t'ha deixat el teu o la teva ex (l'equipatge que arrossegues d'una relació passada) en un dels armaris de què disposen, i que posen a la teva disposició.

Abans d'aquesta, que potser és la seva campanya més light, havien disparat tota l'artilleria cap a altres icones pop com ara Paris Hilton, "Your closet's so shallow, it makes Paris look deep" [El teu armari té tan poc fons, que al seu costat la Paris (Hilton) sembla profunda]; i contra les directrius ideològiques i polítiques dels neocons i de l'administració republicana, "Your closet’s scarier than Bush’s agenda" [El teu armari fa més por que els plans de George Bush], o bé, el genial "Your closet is so narrow it makes Cheney look liberal" [El teu armari és tan estret que al seu costat Dick Cheney passa per liberal].

En altres casos, han fet campanya pels drets dels gais, o per la llibertat reproductiva de les dones, com en aquest "Your closet space is shrinking as fast as her right to choose" [L'espai dels teus armaris s'aprima tan ràpidament com el seu dret a decidir], en referència a les restriccions a l'avortament imposades en alguns estats de la Unió.

Ja veieu com els de Manhattan Mini Storage utilitzen l'estretor dels apartaments de Manhattan per a fustigar l'estretor de mires de la dreta americana i, de pas, vendre't uns quants peus quadrats més d'armari (anuncis i més anuncis).

7 comentaris:

  1. Quin gust!!! Publicitat intel·ligent i jocs de llenguatge. Igual que la publicitat de TV3, que per un anunci suggeridor n'hi ha 100 de poc (per no dir gens) transgressors. La majoria, pensats en castellà i traduïts al català són de vegades inintel·ligibles. Una mostra: l'anunci de l'Oreal, amb l'Andy MacDowell, que acaba amb l'slogan "perquè tu ho vals". Ells sí que no "s'ho valen" ( o "no s'ho mereixen", en català de debò, i no pas en catanyol). Què, em demanareu? Tenir una feina tan ben pagada, quan hi ha tants bons llicenciats en atur o treballant a la restauració.

    ResponElimina
  2. A mi m'agradaria saber quants "creatius" d'arreu del món han passat una temporadeta a NYC per dedicar-se, massivament, a la còpia d'idees publicitàries. Perquè la meva impressió és que la City és una creadora efervescent: la ciutat que mai no dorm, la ciutat que mai no deixa de sorprendre.
    De tota manera, el recurs publicitari de la foto és allò que l'Elvira Teruel va denominar "trucatge". Aquí en teniu alguns dels seus exemples:
    "Cinc premis que busquen autors"
    "La volta al món en 80 llibres"
    "A la recerca del surrealisme perdut"
    "Et deixo, amor, el vot com a penyora"

    ResponElimina
  3. Tots són de premi, a mi el del vaquer i l'osset de peluix m'animava cada dia el trajecte en metro...

    ResponElimina
  4. A veure si parlem aviat.
    Estic una mica xofff...
    Et trobo a faltar.
    Un peto,

    La noia de les sorpreses

    ResponElimina
  5. Mira, ja que han de fer publicitat, almenys que l'aprofiten ideològicament per obrir mentalitats.

    ResponElimina
  6. però que bons
    a mi em faria mandra anar a buscar la muda d'estiu a un magatzem, són gaire lluny de la ciuat?

    ResponElimina
  7. Crec que molts d'aquests dels de Manhattan Mini Storage són dins de la ciutat, la qual cosa els fa pràctics per a emmagatzemar-hi poques coses… vaja, que són una extensió de l'armari de casa.

    Fora de Manhattan si que n'hi ha per a emmagatzemar trastos grossos, o tots els mobles si te'n vas una temporada fora de la ciutat, deixes l'apartament i penses tornar-hi.

    ResponElimina