dijous, 21 d’agost del 2008

Fuhgeddaboutit

Brooklyn Bridge (4)

Avui un amic m'ha dit que, tot i que visc a Manhattan, tinc esperit brooklynià. Suposo que la gota que ha fet vessar el got ha estat la meva samarreta verda on hi diu "Prospect Park".

Aquest amic m'explicava que quan, a començaments dels noranta, va traslladar-se a Brooklyn des de Califòrnia, el barri era ben diferent de com és ara; em parlava d'un Carroll Gardens pre-Giuliani i pre-Bloomberg; d'un barri dominat completament per la mafia, on els pubs irlandesos eren tapadores regentades des de la rebotiga per italians. Com en altres barris de Nova York controlats per una famiglia, la zona on vivia el meu amic era molt més tranquil·la que bona part de la ciutat; i això no treu que en una ocasió trobessin un home "executat" a la casa del davant.

Actualment, encara hi ha barris en algun racó dels cinc boroughs on, en paraules d'un altre amic, «no hi trobareu ni McDonald’s, ni Dunkin Donuts ni cap de les omnipresents franquícies que tan defineixen aquest país. No sé com s’ho fan, però aquests italo-americans sí que saben com protegir el comerç tradicional…».

Carroll Gardens ha canviat. L'italo-americà Giuliani n'és en part responsable, i la ciutat d'ara ja no és ni un reflex del que era als setanta (i fins a finals dels vuitanta). El barri, com altres zones de Brooklyn, és ple de joves hipsters, i el meu amic fa anys que va traslladar-se a uns, més burgesos, Brooklyn Heights. A 2008, l'ajustament de comptes per una trifulga de veïns que van oferir-li fa anys, quan encara vivia a Carroll Gardens, ha passat a formar part del calaix de les anècdotes.

6 comentaris:

  1. La pèrdua d'encant deu ser un dels preus que es paga per una mica més de seguretat, no?

    ResponElimina
  2. Tot depèn de si per encant ens referim a tenir els Soprano passejant-se pel barri
    ;-)

    ResponElimina
  3. Anda que no faria por tenir-los de veïns.

    ResponElimina
  4. DONCS A MI EN FARIA IL-LUSIO,QUE COI,AN TONI SOPRANO DE VEI QUINA GRACIA. JUGANT AMB BCN......

    ResponElimina
  5. Cert, caliu a la vida , però por assegurada.
    Salut

    ResponElimina
  6. Cangueli assegurat; sí senyor!

    ResponElimina