dilluns, 25 d’agost del 2008

South Side Girl

Hillary in Harlem

Aquest vespre ha començat a Denver, Colorado, la Convenció del Partit Demòcrata que ha de triar Barack Obama com candidat a la Presidència dels Estats Units. Els parlaments més esperats i més emotius d'aquesta primera nit han estat els del senador Ted Kennedy, que fa un parell de mesos va ser sotmès a una operació per a extirpar-li un tumor maligne al cervell i que havia assegurat, contradient als metges, que seria present a la Convenció; i el de la dona del candidat a President, Michelle Obama.

Michelle Obama ha centrat el seu discurs en els valors pels quals tant ella com el seu marit han estat treballant tots aquests anys, primer des de les comunitats de l'Estat d'Illinois i, més tard, des del Senat; i ha volgut exemplificar-los amb dos aniversaris que tenen lloc aquest mes d'agost: el quaranta-cinquè aniversari del discurs de Martin Luther King Jr. pels drets civils, el 28 d'agost de 1963, al Lincoln Memorial de Washington, en el qual va pronunciar la mítica frase “I Have a Dream”; i el vuitanta-vuitè aniversari de la ratificació, el 18 d'agost de 1920, de la dinovena esmena a la Constitució, que garantia el sufragi a les dones.

Fa tot just una setmana, passejant per Harlem, vam passar per davant del que havien estat les oficines de campanya de la candidatura de Hillary Clinton al barri. L'oficina era buida i la persiana abaixada. A dins, únicament hi restaven uns taulells plens de pols i uns quants cartells de propaganda enganxats al vidre i decolorats per la llum del sol: tota una al·legoria.

4 comentaris:

  1. Acabo de llegir a El País sobre el tema i diuen que la diferència entre Obama i McCainn s'està escurçant i que hi ha nervis per part dels demòcrates, s'ha notat per aqui això?

    Per cert, ahir nit una amiga de valència em va parlar d'un parc de Chelsea (no recordo el nom) que està a un antic abocador on hi exposen unes obres d'art contemporani d'artistes de la ciutat. Ja ho veus, el personal va fent-me recomanacions de les que segur que després no em recordo.

    Ai quin munt de coses he posat no? Bon dia!

    ResponElimina
  2. de moment crec que aquest Obama s'està cremant una mica.... no esteim fins als nassos de l'Obama?... tenc la sensació de que ja és com si hagués estat president dels Estats units devers un munté d'anys!

    ResponElimina
  3. Sí que hi ha el perill de que la gent s'acabi cansant d'Obama, però suposo que els estrategues demòcrates ja ho tenen estudiat. Ara bé, a veure com encaixen la bomba que tenen preparats els republicans en forma de Gobernator com a vicepresident (és un vaticini :-)

    ResponElimina
  4. I a més està aquest 30% de votants demòcrates de Hillary que diuen no voler votar a Obama ...

    ResponElimina