dimecres, 3 de setembre del 2008

Biodiversitat

Union Square Market, 9

Un matí de dissabte, vagarejo entre les parades de fruita i verdura del mercat que hi ha a l'aire lliure a Union Square. Estan fent obres al nord de la plaça i moltes parades s'ha traslladat més cap a baix i n'ocupen gairebé tot el cantó sud. A banda de dissabte, el mercat obre dilluns, dimecres i divendres, de les vuit del matí a les sis de la tarda. La varietat d'hortalisses és espaterrant; mil formes, colors, olors i gustos. La majoria dels productes que s'hi venen provenen, principalment, de granges i d'horta locals dels estats de Nova York i de Nova Jersey. Les granges són petites i familiars, i molts dels productes orgànics i de temporada. Aquí s'hi respira consciència amb el món que ens envolta i amb el que volem deixar a les generacions futures.

Això no és l'Amèrica del cultiu intensiu de blat de moro, de la sobreproducció, de l'ús indiscriminat de combustibles fòssils, d'hormones, antibiòtics i pesticides. Això no és l'Amèrica uniforme, bel·licosa i tancada de portes endins que aquesta nit pregonava des del púlpit republicà la Governadora Palin. Aquesta darrera fa por.

10 comentaris:

  1. ...¿per què se'ns ha fet tan coneguda -i tan ràpidament- la senyora Palin a tots plegats, i del seu rival en el costat demòcrata gairebé no en sabem ni el nom? (almenys en el nostre entorn, als EE.UU. ja m'imagino que deu ser diferent)... què té el possible vicepresident republicà (bé, republicana) que la fa tan "visible"? Probablement això que dius, que fa por, que ens fa por, que sona massa al seu voltant l'associació del rifle, l'antiavortisme malaltís, la intolerància dogmàtica dels posicionaments religiosos, el retorn del creacionisme a les escoles... en definitiva, el model (que no la cultura) de la por, del temor que rosega, dia i nit, sense parar, tenaçment, i amb voluntat destructiva, a la cultura (ara sí) de la llibertat, de la diversitat, i també, per tant, de l'alegria! A veure si aconseguim que no ens acabin de prendre tota la llibertat!

    ...ja veurem com anirà evolucionant la representacio, no?

    ResponElimina
  2. El tema de la "febre" per l'agricultura local podria tenir segones parts... Una idea que deixo.

    ResponElimina
  3. Un tomàquet amb forma de cor!
    (amb aurícules i ventricles inclosos)

    ResponElimina
  4. francesc,
    La governadora Palin, amb el seu perfil retrògrad i un discurs contundent és un caramel perfecte pels mitjans de comunicació d'una i altra banda de la bassa. No és la primera dona que opta a la vicepresidència (ja ho va fer Geraldine A. Ferraro pels demòcrates el 1984), però sí que ho del Partit Republicà. Se'ns ha fet i se'ns farà tan coneguda en tan poc temps, perquè és un contrapunt energètic al veterà McCain, perquè és dona i jove, i això és una novetat (no ens enganyem), i alhora defensa valors ben conservadors, i perquè té una llengua viperina, que posarà un bon contrapunt a les oratòries d'Obama i Biden.

    El candidat a vicepresident per al Partit Demòcrata, tot i no ser massa conegut a Europa, als Estats Units és un senador veterà per Delaware, ha estat reelegit sis cops i s'ha presentat en dues ocasions a primàries presidencials.

    Els debats seran interessants.


    defak,
    La tindré en compte, com totes les teves (bones) idees.


    jesús m. tibau,
    ...i la llibertat!


    mestarragona,
    són ben estranys aquests tomàquets.

    ResponElimina
  5. Avui és el segon blog on he llegit alguna cosa d'aquesta dona. I això espanta.

    ResponElimina
  6. Preciosa foto Miq, com totes les teves;-) i sobre la senyora Palin, a algunes ens cansa ja que les poques senyores que tenen un paper destacat a la política mundial siguin més conservadores que ningú per fer-se valdre...quin món de polítics mediocres i quina utilització pels mitjans! infumable!
    prefereixo els tomàquets Miq!

    ResponElimina
  7. trina,

    Sí, suposo que han de ser més papistes que el Papa; però jo confio en una nova generació de dones, polítiques d'esquerra, que transformaran els nostres països i la nostra manera d'entendre el món, els drets individuals, les relacions internacionals, la pobresa, el desenvolupament, el medi ambient…

    L'esperança és contraposar el discurs d'una advocada com Michelle Obama al d'una "hockey mom" creacionista com Palin. Són el dia i la nit.

    ResponElimina
  8. Miq,
    d'acord, però fixa't el paper de Palin (cap a la vicepresidència..)i el de Michelle Obama, (dona del candidat..) els rols encara perduren...
    salut

    ResponElimina
  9. tinc molt por que la senyora Palin acabi Presidenta... això seria un malson...

    ResponElimina