dijous, 2 d’octubre del 2008

F O R M

McCAN'T Be President

[A triumph of form over content. El triomf de la forma per sobre del contingut].

Les expectatives que els darrers dies s'havien anat creant sobre el paper desastrós que la governadora Palin podia fer al debat d'aquesta nit (l'únic de candidats a la vicepresidència) s'han esvaït des de bon començament. Palin no ha guanyat el debat, perquè s'ha limitat a interpretar un (bon) guió; però almenys l'ha interpretat de manera convincent i sabia el que es feia. No ha quedat tan clar, però, si en sabia del que deia; però això, en aquest país, no és cap inconvenient per a governar.

El senador demòcrata Biden, s'ha mostrat contundent a les rèpliques i, en tot moment, el coneixement de la matèria i l'experiència han jugat a favor seu. Els candidats han contrastat dades, han contraposat polítiques, i tots dos han interpretat magistralment el seu paper: Biden molt més espontani, Palin seguint al peu de la lletra el guió (escrit, memoritzat i assajat). Biden ha sonat, fins i tot, molt més “presidenciable” que Obama al primer debat; en canvi, Palin… Déu no ho vulgui, que la salut precària de McCain li jugui (i ens jugui) una mala passada a mig mandat.

7 comentaris:

  1. Imatge i cap contingut..aquest és el tema, però cal que hi hagi contingut en el producte que venien?
    salut amic

    ResponElimina
  2. Aquest és un dels problemes del "sistema" (a banda del descontrol financer i econòmic): un embolcall embadaleix, el que embolcalla és el de menys.

    Més republicans, després de 8 anys de Bush Jr.? Ni amb paper de colors!!

    ResponElimina
  3. Jo tinc totes les meves esperances en Obama que no se si sap el que diu però després de l'experiencia de Bush...

    ResponElimina
  4. El problema amb “imatge i cap (o poc) contingut” és qui acaba dictant-ne el contingut. En el cas de l'actual president, ha quedat ben clar, i ja n'hem vist i patit les conseqüències. A diferència de l'actual president, la governadora d'Alaska sap llegir molt bé i interpretar magistralment el seu paper (només cal veure'n el discurs a la convenció). A les distàncies curtes és on punxa, com l'altre dia a l'entrevista amb Katie Couric a la CBS.

    “Més republicans, després de 8 anys?” Esperem que no! I més tenint en compte la solidesa i els projectes engrescadors del tiquet demòcrata d'enguany.

    Som molts els que tenim les nostres esperances polítiques en Obama. I sí, força sovint sap de què parla (només cal llegir-ne L'audàcia de l'esperança publicat fa poc en català per l'editorial Mina).

    ResponElimina
  5. Els souvenirs polítics com de cine són realment esperpentics a Nova York, per cert, segur que t'ho he dit però m'encanta el teu blog, d'on treus les fotografies?

    ResponElimina
  6. http://es.youtube.com/watch?v=1aBaX9GPSaQ

    Els comentaris són tan hilarious com les imatges...

    ResponElimina
  7. ^___^,
    A Nova York hi ha un munt d'objectes de regal de temàtica política; i n'hi ha de molt bons, entre els quals jo hi comptaria la tassa de la foto d'avui, amb aquest McCAN'T Be President (No pot ser president) en comptes de McCAIN For President.

    Gràcies! La majoria de les fotos són de collita pròpia.

    calpurnia,
    Gràcies per l'enllaç. Encara ric amb en Homer Simpson intentant votar Obama. És boníssim!

    ResponElimina