dijous, 9 d’octubre del 2008

La Fortuna

Des que visc en aquesta ciutat (i no en fa pas gaire), han tancat una successió de locals amb més o menys història al darrera; almenys un parell de clubs de música: el mític CBGB (que va tancar l'octubre de 2006) i Tonic (l'abril de 2007); l'annex de la llibreria Strand, aquest agost; i el Cafe La Fortuna a l'Upper West Side, que va tancar al febrer d'enguany i que, a la darreria dels setanta, freqüentaven John i Yoko perquè els quedava prop de casa. Vaig anar-hi per primer cop una tarda de fa un parell d'anys i en vaig escriure això.



La Llumenera, 5 de febrer de 2006

Aquesta tarda he anat al Lincoln Center creuant el parc; hi ha un autobus crosstown que m'hi deixa de porta a porta. El Lincoln Center alberga la Metropolitan Opera House, l'Avery Fisher Hall, el New York State Theater, el Vivian Beaumont Theater, la Juilliard School (el conservatori de música), i també la Film Society, que té la seu al Walter Reade Theater i és l'equivalent a la nostra Filmoteca. Aquests dies hi té lloc el cicle Film in Catalunya 1906-2006: 100 Years of Catalan Cinema, i aquesta tarda hi projectaven una selecció de curtmetratges de propaganda anarquista i republicana rodats durant la Guerra Civil. Després dels curts, hem fet cap al Cafe La Fortuna, on John Lennon i Yoko Ono, que vivien a dos carrers d'allà, a l'edifici Dakota, hi anaven a deixar passar les hores. Sembla que per ells era com un refugi, un lloc on trobaven tranquil·litat i, sobretot, una senzillesa allunyada de l'ampul·lositat del Dakota.

3 comentaris:

  1. Joder tío, quines ganas de tornar a NY...

    ResponElimina
  2. No t'oblidis del Sin-é i el Continental a la llista de baixes...

    ResponElimina
  3. ;-)

    Sí noi. El Sin-é va tenir 1 vida i dues reencarnacions en tres llocs diferents de la ciutat; la darrera va tancar el 2007. I en el primer, a St Marks Place hi tocava Jeff Buckley… i n'hi ha una prova sonora en format EP.

    ResponElimina