dimarts, 7 d’octubre del 2008

Segon assalt

Si se puede

Dissabte a la nit, sortint del nublu d'Avenue C, a Loisaida (el Lower East Side porto-riqueny) vam trobar aquest mural, aquest “Si se puede”, pintat en una paret del barri.

El segon debat is over. Entre aquest, dedicat a qüestions americanes, i el primer, centrat en política internacional, hi ha hagut una diferència com de la nit al dia; el format “tinc una pregunta per vostè”, amb qüestions directes del públic i enviades prèviament per internet, ha contribuït considerablement a que aquesta vetllada fos molt menys feixuga que la primera; els candidats drets, amb el micròfon a la mà, han pogut apropar-se a l'audiència. A Obama, el format l'ha afavorit especialment, i s'ha mostrat còmode, segur, i ha transmès la imatge d'algú amb qui es pot comptar a l'hora de resoldre els problemes dels ciutadans en temps de penúria econòmica. McCain, per contra, ha anat tota l'estona a remolc i a l'atac, no ha mirat Obama quan aquest intervenia i, quan li ha tocat contestar, ho ha fet amb un caminar erràtic, un anar amunt i avall sense rumb precís, i amb moviments txiquitocalçadescs.
Del segon debat, la imatge presidencial del senador d'Illinois en surt reforçada.

3 comentaris:

  1. Els diaris d'aquí també donen Obama per guanyador, però als EUA això és generalitzat? Ho dic perquè a Europa sembla que només ens arriben les opinions d'una banda i després no entenem els resultats electorals. Aquest estiu, a estats com Wyoming, on tothom és molt blanquet, vaig entendre algunes coses...

    ResponElimina
  2. Això de no mirar-se els oponents deu ser alguna cosa de la dreta. O d'alguna dreta, si més no. Us heu fixat que Rajoy no aguanta la mirada als ulls del seu interlocutor més d'un parell de segons?

    ResponElimina
  3. …més aviat, deu ser cosa d'alguns candidats, que més els valdria dedicar-se a una altra cosa que no fos de cara al públic, a un interlocutor o a l'audiència.

    Des d'aquí sembla que la cosa anirà pel canto d'un duro; i, tot i que les enquestes en estats clau com Ohio, o que van votar republicà en les passades com ara Colorado, són favorables a Obama, encara queda tot un mes sencer de campanya i poden passar moltes coses.

    ResponElimina