dijous, 23 d’octubre del 2008

Shoot a moose like a hockey mom

Elvis

Si durant la campanya de les primàries vam aprendre termes com ara momentum o caucus, en aquesta llarga campanya de les presidencials, que aviat tocarà a la fi, ens hem familiaritzat amb tot un seguit de mots, de conceptes i de noms propis. Del maverick a la hockey mom (transformada, això sí, en un pit bull amb pintallavis), passant pels blue-collar workers d'estats com Ohio, els pundits que abunden als mèdia, el bailout de Wall Street, i els Joe Six-pack o Joe the Plumber que representen l'americà mitjà. Fins i tot, la candidata republicana a la vicepresidència ens ha regalat l'oïda amb l'impagable nucular (per comptes de nuclear), que fa uns anys va tornar a popularitzar George W. Bush, però que ja havien pronunciat, entre d'altres, Dwight D. Eisenhower, Jimmy Carter i Homer Simpson.

4 comentaris:

  1. Per aqui no tenim massa més remei que conformar-nos amb la «niña de Rajoy» i d'altres personatges curiosos... prefereixo a Hommer Simpson, què vols que et digui

    ResponElimina
  2. Són termes que ja deuen sortir a la Wikipedia americana. Segur. Les presidencials americanes arriben tan lluny que he somiat que McCain i Obama tenien un debat acalorat a la sortida del meu poble.
    Caucus impacta. Si un dia monto un grup de Rock es dirà així.

    ResponElimina
  3. Hi ha un grup, no sé si encara actiu, que porta el nom de "The Mavericks". Però la seva música, tot i que m'agrada, no la trobo molt rebel.

    Això dels "pundits" ve a ser com els "experts" que ronden per totes les tertúlies radiofòniques i televisives, no? És el terme que m'ha agradat més. I "bailout" també.

    ResponElimina
  4. Caucus mola (i rima amb ficus).

    Maverick és l'equivalent de la nostra ovella esgarriada (almenys pel que fa a l'etimologia i a part del significat), però sense el sentit negatiu que té l'expressió en català; almenys no li'l donen quan l'usen McCain/Palin a la campanya.

    I pundits a mi també m'agrada. Es refereix als experts, opinadors i tertulians dels mitjans de masses; i encara que la tònica cau en una síl·laba diferent, no puc pensar sinó en “bandits” cada cop que el sento.

    ResponElimina