dimecres, 29 d’octubre del 2008

Sis

Buttons

Pinzellades de compte enrere per a les Eleccions de 2008.

Aquest migdia han caigut quatre flocs de neu primerenca a la ciutat. Feia trenta anys que no hi nevava a finals d'octubre, i només han estat això, quatre flocs.

Fora de la ciutat, et trobes de cop i volta l'Amèrica de debò; la dels malls, els restaurants de carretera i els pobles clònics de casetes clòniques. Fa fred; de fet, molt de fred: un fred de collons com per estar-te a la intempèrie esperant un taxi que et dugui de l'estació del tren “als laboratoris”. El taxista té aquest accent inconfusible de Long Island, un deix com del sud, i és el típic que no suporta la ciutat, l'estrès de la ciutat, i pel qual, fins i tot Syosset (el poblot de mala mort on hem baixat) és excessivament estressant; diu que la gent d'aquí són uns mal educats, que condueixen amb els peus i tenen el dit enganxat amb cola al clàxon. Em sona haver sentit això mateix dels meus conciutadans novaiorquesos. El paio de la ràdio, quan sent on ens porta, li fa broma i li diu si se'l quedaran als laboratoris: “down there they are interested in genetic mutations”.

Aquesta nit m'he perdut l'espot electoral de 30 minuts en hora punta (part 1; part 2; part 3) que la campanya d'Obama ha programat a les principals cadenes de televisió. Als estats on és permesa la votació anticipada, el nombre d'electors que ja han exercit el seu dret és espectacular. En alguns llocs, fins i tot s'hi han format cues; diuen que poden ser un preludi de les que hi haurà dimarts. Una participació rècord, que no s'ha vist des dels anys seixanta (Kennedy vs Nixon) i que rondarà els 130 milions d'electors, pot alterar les prediccions de l'enquesta a peu d'urna, feta a partir d'una mostra de cent mil electors; i, en darrer terme, el resultat de la contesa.

6 comentaris:

  1. Neu i eleccions. Bonic binomi per encetar una setmana moguda i plena de coses. Fins i tot a TV3 (la seva) faran un especial que jo no podré veure. Llàstima (i sorna, també!)

    ResponElimina
  2. ostres no fotis que fot tant de fred???el dia 5 arribem ens estarem tot el novembre..aixi el traje de bany el deixem aqui millor no?

    ResponElimina
  3. Al final us veu quedar amb el taxista?

    ResponElimina
  4. Avís per a navegants que pretenguin voltar per NYC d'aquí uns dies:

    al novembre hi comença a fer (o pot ser que hi faci) molt de fred. No es recomana pas l'ús d'altra mena de roba que no sigui d'abric.

    --
    El taxista (no cal dir que un espècimen digne d'estudi) va prosseguir amb la seva feina, un cop ens va haver deixat a la porta de Cold Spring Harbor.

    ResponElimina
  5. Abriga't! Seguir el recompte al llit pot ser mortal!

    ResponElimina
  6. Si en tens ocasió i te n'arriben a les mans guarda xapes d'aquestes, com més grosses millor

    ResponElimina