divendres, 31 d’octubre del 2008

Quatre

Scary VP mask

Pinzellades de compte enrere per a les Eleccions de 2008.

És estrany això de ser fora de la ciutat per Halloween, especialment enguany que cau en divendres i que, durant tota la nit, hi haurà una multitud considerable de ganàpies disfressats al carrer i als bars. Si te la mires des de fora, Halloween no deixa de ser una festa curiosa; té un component central familiar i tradicional, el trick or treat dels marrecs que van de casa en casa i que en innumerables ocasions ha plasmat el cinema; i d'altra banda, als que són una mica més grans i això d'anar a recollir caramels els sembla ja una cosa de canalla, els queda encara la vessant de carnestoltes i de ball de disfresses. Les màscares sempre ajuden a desinhibir-se. A banda dels vestits habituals de temàtica monstruosa, a les botigues de disfresses (que aquí en diuen Halloween stores i són obertes tot l'any), hi pots trobar tota una altra línia de vestits que faria les delícies del catàleg de qualsevol sex shop. Aquesta mena de disfresses acostumen a anar destinades al sexe femení, i deu ser perquè les dones són més resistents a les inclemències de l'hivern del nord-est dels Estats Units. Sinó, no m'explico aquests escots.

Tot i això, si en comptes de seduir s'opta per una disfressa tradicional de les de fer por, sempre es pot provar sort amb una màscara com la de dalt. A quatre dies de les eleccions, segur que més d'un s'endurà un bon ensurt o, si més no, riurà ben a gust.

6 comentaris:

  1. Ací sempre ha sigut Tots sants i el Dia de les ànimes, però aquesta tradició els joves ja ni la coneixen, o gairebé. Ara és Halloween la que va instal·lant-se cada vegada més. Al mercat venen carabasses preparades per esdevenir calaveres il·luminades, a les botigues de roba interior venen peces ad hoc i el jovent es posa disfresses macabres.

    ResponElimina
  2. No trobo malament que s'hagi exportat el Hallowen, però em sap greu que això estigui tapant cada cop més el nostre Tots Sants.
    Et disfreces tu?

    ResponElimina
  3. Això de les 'disfresses' femenines ho trobe molt gros. ja ho diuen: happy slutoween!

    ResponElimina
  4. Davant d'Halloween, els amics de Rouco-Varela (bona cara per a una màscara de la festa) han perdut una ocasió més de no fer el ridícul. La Vanguàrdia d'ahir (pàg. 26) inclou unes declaracions eclesiàstiques lamentant la intromissió de nous costums. Transcric l'esperpent: " "Halloween no es inocente, pues tiene un transfondo de ocultismo y de otros tipos de corrientes que dejan su huella de anticristianismo [ya que] es la noche del año nuevo para los brujos".

    ResponElimina
  5. És, talment, com si s'haguessin mirat al mirall: “La Iglésia no es inocente, pues tiene un transfondo de ocultismo y de otros tipos de corrientes que dejan su huella…”

    ResponElimina
  6. novesflors,
    Crec que és culpa nostra, que hi érem abans, no transmetre les tradicions (perquè precisament d'això és tracta, de transmissió) a les generacions més joves.

    rita,
    Deixem-ho en que em vaig posar la meva disfressa de científic, que no deixa de ser (també) això: una disfressa.

    jordi,
    Deixem-ho en què és curiós des d'un punt de vista antropològic.

    ResponElimina