dimecres, 10 de desembre del 2008

Linguamón a Nova York

D'avui en vuit, una delegació de Linguamón-Casa de les Llengües aterrarà a Nova York amb motiu dels actes de clausura de l'Any Internacional de les Llengües promogut per les Nacions Unides; i ho farà per a presentar-hi l'organisme creat per la Generalitat, i el seu ambiciós projecte museïstic a Barcelona i a la xarxa (web). La Casa de les Llengües, que tindrà la seu a Can Ricart, és el primer centre del món que s'adreça tant a la gent del carrer com als especialistes amb l'objectiu de difondre la diversitat lingüística com a valor i element de riquesa de la humanitat.

El dia 17 al matí, el director de Linguamón, Antoni Mir, presentarà la Casa de les Llengües amb una intervenció al seminari Languages matter. Linguistic Diversity, Globalization and Development, organitzat per l'ONU i la UNESCO. A la tarda, Linguamón i l'Institut Ramon Llull oferiran una recepció cultural al Museu d'Art Modern, que s'iniciarà amb la visita a l'exposició Joan Miró: Painting and Anti-Painting 1927–1937. El plat fort de l'acte serà l'espectacle dirigit per Joan Ollé, que pren com a punt de partida la figura de Pau Casals i en recorda la crida a la pau i al diàleg entre els pobles que va fer davant de les Nacions Unides a Nova York el 24 d'octubre de 1958 i, altre cop, el de 1971 (vídeo). A l'acte, hi participaran el saxofonista Llibert Fortuny, el guitarrista Toti Soler i el violoncelista Bernard Greenhouse, que interpretaran El Cant dels Ocells.



El Cant dels Ocells (2.43)

9 comentaris:

  1. Miq, si t'acostes a veure el Llibert m'ho dius, que t'envio un present nadalenc.

    ;)

    ResponElimina
  2. Trobo fantàstiques les iniciatives, com aquesta, per defensar i afavorir la pluralitat lingüística al món. Que sigui útil!

    ResponElimina
  3. La iniciativa és fantàstica (només cal mirar qui hi ha estat treballant i qui hi treballa): de moment hi ha la web i, més endavant, el museu a Barcelona.

    Uri,
    Si que hi aniré a la recepció al MoMA dimecres de la setmana que ve. A la web del Llibert ja hi he vist la teva portada del disc Trifàssic. Genial!

    ResponElimina
  4. Doncs ara li comento si es possible que t'acostis a saludar-lo (ho dic pel tema infrastructura, no se com va el tema, no pas per ell que és un pagesot) i si és així us adreço i li faig arribar una coseta.

    Yuhu!

    ResponElimina
  5. No crec que hi hagi cap mena de problema; unes amigues són part de l'organització.
    Ja m'explicaràs tot aquest misteri :)

    ResponElimina
  6. No hi ha misteri, et volia fer arribar un "Shaman". ;)

    ResponElimina
  7. Elcant dels ocells m´arriba a l´ànima.
    Imma

    ResponElimina
  8. Xavi,
    Fins dimecres, doncs!
    :)

    ResponElimina