dilluns, 26 de gener del 2009

aloC:ispeP

P…epsiPepsi Sign, 2

A Nova York, la silueta urbana de Manhattan és el blanc predilecte de tots els objectius fotogràfics; però la ciutat té altres skyline més modestos que també estan carregats d'història o, si més no, d'històries interessants i curioses. Fins fa pocs dies, si desviàvem la mirada cap a l'altra banda del riu, a Queens, encara podíem admirar-hi un d'aquests skyline de butxaca: un rètol lluminós, en el qual els habitants de Manhattan hi llegien “Pepsi:Cola” i els de Queens “aloC:ispeP”.

De fa unes setmanes, ni els uns ni els altres poden llegir-lo. El lluminós vermell, que ha decorat la riba de Long Island City des de fa setanta-dos anys, ha estat desmuntat lletra a lletra per a ser traslladat a una nova localització, uns quants metres més enllà. El rètol va ser dissenyat per l'Artkraft Strauss Sign Corporation i va coronar originalment la planta embotelladora de Pepsi que hi havia a Hunters Point; més tard, quan la planta va tancar el 1999, va passar a ocupar un lloc d'honor a la vora de l'East River, gentilesa de la Landmarks Preservation Commission. L'ampliació del Gantry State Park (que forma part dels plans de recuperació del waterfront de Nova York) ha fet que el desmuntin i que, durant unes setmanes, l'skyline de Long Island City és quedi orfe d'un dels seus signes més característics.

8 comentaris:

  1. Vaig estar a Nova York el Setembre passat resulta que en una de les excursions contractades, el guia ens va portar a veure aquest cartell i ens en va explicar la història, la veritat es que m'ha fet molta gràcia veure'l en aquest post. Felicitats per el teu bloc.

    ResponElimina
  2. és curiós com els cartells senyalen la pasta. si ets atracador, només cal que vagis cap on encaren els cartells i au.

    ResponElimina
  3. albert,
    No ho sabia que també l'incloguessin a les rutes; per curiositat, era un tour pel riu?

    Albert,
    Tens raó, sempre enfoquen cap als clients potencials: a Manhattan hi ha més poder adquisitiu… però en nombres absoluts, potser hi ha més clients a Queens.

    ResponElimina
  4. A mí els rètols lluminosos sempre m'han encantat! Si tingués espai a casa, me'n plantava un, mira que et dic!

    ResponElimina
  5. A NY de rètols lluminosos n'hi ha per parar un tren: en especial, pels volts de Times Square.

    ResponElimina
  6. I per què el mouen? La veritat és que la reforma de la zona era més que ambiciosa, si l'acaben, entre aquesta i la de Williamsburg tindrem, ai, tindreu uns bons parcs amb vistes...

    ResponElimina
  7. Quina pena, era una de les imatges que recordava, tot i ser de l'altra cola...

    a España amb el vent d'aquests dies els cauen els "osbornes".

    ResponElimina
  8. Pel que en sé, el traslladen uns quants metres més enllà, per acabar d'arranjar la zona enjardinada i (potser) per no tapar la vista als veïns dels luxury condomininums que hi construeixen.

    ResponElimina