dijous, 8 de gener del 2009

Ciutat contradictòria



«Avui, Nova York, per raons diverses, dissemblants i àdhuc contradictòries, és admirada pels uns i pels altres. Deu vegades més gran que Paris —i moltes més que Barcelona— en el si del seu tramat urbà milers i centenars de milers de persones provinents de tots els països de la terra constitueixen comunitats diferenciades, amb llur llengua, organitzacions i cultura pròpies, la qual cosa fa que Nova York sigui una de les ciutats més difícils de comprendre. Els empresaris l'estimen com un exponent fabulós, provat i autèntic, del liberalisme econòmic, mentre que per als intel·lectuals i els artistes és l'underground i el SoHo de l'avantguarda artística. I per als reaccionaris recalcitrants és la Miss Liberty que branda la torxa de la guerra contra el comunisme».

Carles Fontserè, Nova York vista i viscuda per un català (1983)

6 comentaris:

  1. hola! he trobat aquest blog i crec que et pot interessar el blog que tenen uns amics des de NY: http://amidsummercomedy.blogspot.com

    Salut i literatura!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies,
    ara hi faig un cop d'ull!

    ResponElimina
  3. Contradictòria, sí, amb quelcom que la pot fer fascinant, si més no des de l'altra banda de la pantalla!

    ResponElimina
  4. Ei! Ara veig el nou disseny; m'agrada mlt més, ja saps que li tenia una mica de mania ala foto dels esquitxos :-)

    ResponElimina
  5. Ei! De fet la foto dels esquitxos encara hi és. Finalment la capçalera canvia aleatòriament i, de moment, entre dues imatges. Ja n'aniré afegint més, perquè "la dels esquitxos" quedi ben diluïda ;)

    ResponElimina
  6. La dels esquitxos és brutal.

    Per altra banda vaig tenir la gran sort que el meu sogre em regalés aquest llibre d'en Fontserè que ell va adquirir a l'època.

    Ha sigut molt agradable veure que el cites.

    ResponElimina