dissabte, 17 de gener del 2009

“I landed on the Hudson”



Dijous a la tarda a la feina, algú ens va dir que un avió s'acabava d'estavellar al Hudson i a través de les pantalles dels ordinadors vam seguir-ne el descens pel riu, empès per la marea baixa, des del carrer 59 fins a la punta de Battery Park City. Vam seguir-ne la deriva en directe, però des de la distància d'un desè pis de l'Upper East Side. Els fets van tenir lloc a l'oest; amb un cop de taxi, en un quart d'hora hi hauríem arribat. Immediatament, vaig pensar que Nova York té una relació estranya amb els avions; com a tothom, em van venir al cap les imatges de les torres, la història del bombarder B-25 que va estavellar-se a l'Empire State Building el 1945, i l'avioneta que va impactar contra un edifici d'apartaments a quatre carrers de la feina. N'estic segur que dijous més d'un va endur-se un bon ensurt quan va veure l'avió que planava baix i tan a prop de Manhattan.

Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

9 comentaris:

  1. Suposo que era inevitable pensar-ho.

    Quina proesa el pilot eh! El que podria haver estat una desgràcia, va quedar en un bon ensurt.
    Bon capde!

    ResponElimina
  2. Nova York té una relació amb els avions que sembla que dóna per a fer més d'una peli...d'aquesta en faran alguna segur..salut Miquel

    ResponElimina
  3. La teva vena de cronista et portarà a Washington a viure en les teves pròpies carns l'Innaguration Day? Jo encara no tinc clar si aniré a veure la "parade" o si em quedaré a casa veient-ho per la TV.

    ResponElimina
  4. Una sort que el pilot d'aquest avió continuï en actiu. Una sort, especialment pels passatgers i la tripulació de cabina d'aquest vol...

    ResponElimina
  5. Tota una proesa i una història amb final feliç, que fa primera plana i titulars perquè allò que sobrevola és la cinematogràfica illa de Manhattan, on tot és a l'engròs: fins i tot els detalls.

    ResponElimina
  6. Doncs primer vaig pensar en "Love song" dels Antònia Font.

    I si no hagués estat perquè era una avió amb passatgers... ho hauria vist com una acció tipus "Floating Island to Travel Around Manhattan Island" de Robert Smithson... però amb avió flotant.

    El què no pot passar a NY no passa enlloc. NY és una ciutat extraordinàriament surrealista.

    ResponElimina
  7. Quin ensurt, records poc agradables que tprnen quan passen coses amb els avions.

    Vaig posar la CNBC pel satèl·lit i no paraven de parlar-ne!! Increïble la història.

    Àlex

    ResponElimina
  8. I he llegit que el pilot-heroi va demanar als passatgers que es preparassin per un impacte.
    Vaja espant!

    Pel que fa a la relació (rara) de NY amb els avions també hi ha aquell vol NY-París que es va estavellar en picat sobre el mar fa pocs anys. Jo vull pensar que deu ser pq és un dels aeroports més transitats del món i no fruit d'estranyes casualitats dignes dels guionistes de Lost.

    ResponElimina
  9. es que si nova york no va al cine, el cine ve a nova york

    ResponElimina