diumenge, 18 de gener del 2009

Inauguration Day — Polònia

Els amics del Polònia han enviat a Nova York un reporter molt especial dels seus particulars "Matins" per seguir la investidura del president Obama. El Monzó del Polònia és a Times Square i, des d'aquesta plaça concorreguda i sorollosa de la ciutat, envia una picada d'ull a La Llumenera en forma d'unes línies plenes de Flaires de Manhattan. Des d'aquí, el meu agraïment més sincer a un guionista concret d'aquest programa magnífic.
"Que quin ambient es respira a Manhattan? No sé, es respira oxigen... També es respira l'olor dels detergents de les bugaderies xineses, la flaire dels tramussos i garapinyades dels típics carretons. O els productes químics que fan servir per desinfectar a les estacions del subway."

12 comentaris:

 1. quina gran gràcia que em fa l'imitació del monzó.

  ResponElimina
 2. Jo vaig riure tant, però tant!!!

  NO vaig saber veure la picada d'ullet, QUE GRAN!.

  ResponElimina
 3. Tot el gag és genial. El personatge de Monzó, que de cop es converteix en Joan Pera, sense adonar-se'n és superior. I què me'n dieu de la Pilar Rahola (amb la seva mania al progressisme i a la causa palestina) i d'en Cuní més pedant que mai? La picada d'ull a la llumenera és divertida per als que sabíem de què anava, però el gag funciona bé encara que no sàpigues d'on surten les referències d'en Monzó. Ah! per als fans d'en Quim Monzó, una recomanació: l'article d'ahir al dominical de El Pais. Sembla que a les Espanyes l'han convertit en actor, i en actor de l'última pel·licula de Garci sobre els Fets de Maig de 1808. L'han confós amb en Quim Gutiérrez.

  ResponElimina
 4. Ostres! Vaig pensar que em sonava molt, tot plegat, però vaig creure que devia ser coincidència. I no! Ho havia llegit al teu blog. Per cert, aprofito per dir-te que m'encanta. Quines ganes de visitar Nova York!!!!

  Salut des de Vilafranca.

  ResponElimina
 5. L'SGAE té oficines a NY? ;-)

  ResponElimina
 6. Miq, demana drets d'autor... o sinó aquest del Polònia t'acabaran xuclant tot el blog. Broma... o no!

  ResponElimina
 7. Ei!!!! Ho vaig veure i vaig pensar en tu i en el post, naturalment, però el que no vaig pensar és que fos fet intencionadament. Més aviat que era molt popular això de parlar d'aquestes olors concretes... Que bo!!! hahahaha

  Cada dia ets més famós. Potser que comencem a engarregar-te autògrafs... ;-)

  ResponElimina
 8. Impressionant, ho vaig veure i em vaig quedar sorprès, jo allò ho havia sentit/llegit alguna vegada! ara tot encaixa. Molt bo!
  Salut

  ResponElimina
 9. Miquel,
  impressionant!...ara ja només queda que facin un personatge de la llumenera al Polònia...acceptaries? ;-)

  salut i bon dia demà que comença l'era Obama...

  ResponElimina
 10. És tot un honor i un plaer que d'un programa tan irònic i intel·ligent com el Polònia m'hagin fet una picada d'ull com aquesta, una de les primeres ocasions que trepitgen la ciutat dels gratacels. Encara ric amb les imitacions de la Rahola, del Monzó i del Cuní, interpretades pels grandíssims Cesc Casanovas, Pep Plaza i Queco Novell. Que continuin així durant molt de temps!

  ResponElimina
 11. Jajajaja, que bo tiu, només li ha faltat dir "la ciutat de les línies verticals" ;)

  ResponElimina
 12. Hahahaha… ei! que fa molt de temps que no les gasto paraules com aquestes ;-)

  ResponElimina