divendres, 26 de desembre del 2008

Flaires de Manhattan

Pretzel - Hot Dog

Des del bloc lamevaillaroja,

«Una de les primeres sensacions que vaig percebre, després de la de llum i color, va ser la de les olors. Un olor a brasa, bona, agradable: a la majoria de cantonades, hi ha uns carros, ben muntats i posats, on et fan entrepans, pinxos; et vénen ganes d’anar-hi i comprar-te qualsevol cosa. Penses que te’n faràs farts, però he tornat sense tastar-ho; suposo que el fred hi ha tingut molt a veure, que ens feia buscar llocs tancats per menjar. També, de tant en tant, t’arriba una olor com de forn a primera hora del matí, però aquesta no és tan freqüent i tampoc m’hi vaig fixar tant.»

Rita, Nova York (1)

Jo hi afegiria,

l'olor dels detergents de les bugaderies xineses, la flaire dolça dels carretons de tramussos i garapinyades, la ferum de les escombraries amuntegades (sobretot a l'estiu), la dels productes químics/desinfectants que fan determinades estacions del subway, la sentor corporal del homeless que se t'asseu de vora al metro i/o la del vagó de metro en hora punta, la flaire de mar a Battery Park, la barreja d'olors, flaires i pudors de Chinatown…

8 comentaris:

  1. Jo afegiria l'olor de café dels cents i cents Starbucks que et vas trobant per tota la ciutat.

    ResponElimina
  2. Cert, la de les garrapinyades!!

    La dels desinfectants també, les altres no les he percebut. Tot i haver vist força escombraries, això sí... :p

    ResponElimina
  3. L'olor dels Starbucks queda apuntada!
    ;-)

    ResponElimina
  4. La veritat que a NY hi ha un batibull de flaires i poque són agradables. La primera impresió que vaig tenir la vegada que vaig la ciutat va ser: Oh! (mirant a munt) i A que fa olor aquí?
    Salut

    ResponElimina
  5. Tinc un dubte bastant tonto...
    No soc gaire de McDonalds ni BurgerKings, peró reconec que molt de tant en tant m'agrada entrar-hi, a l'un o laltre i fer el dia megacaloric d'hamburgueses...
    Que tal son aquests llocs a Nova York o a USA en general? És similar al que hi ha aquí? La carn és gaire diferent de la d'aquí de gust, textura, grandaria?
    He menjat de McDonalds i BurgerKing tant a Paris com a Lisboa (Per posar nom a dues capitals europees que no siguin a Catalunya o Espanya...) peró la veritat és que no recordo que fos gaire diferent.
    O sigui, al ser un producte americà, és diferent el que ofereixen a USA que el que ofereixen a les concesions europees?
    A la India, per exemple, m'han comentat que els locals de McDonalds solen ser els més ben arreglats i més luxosos i que en questió de menjars en molts casos milloren el que és fa per aquí.
    A veure si algú em pot respondre aquest dubte...
    Moltes gracies
    Bones festes i Bon any des de Girona
    Jordi C.

    www.gironamenamora.ohlog.com

    ResponElimina
  6. Jordi,

    No te'n puc dir res de la qualitat del menjar d'aquestes cadenes als US perquè no hi he menjat mai. Des de fora, són llocs tristos amb una decoració que no convida a entrar-hi, molta llum i molt blanca i tot el mobiliari de plàstic… tot molt fred i poc acollidor. Dubto que la qualitat de la carn i del menjar en general sigui bona, perquè ajusten els preus tirant a baix i contribueixen a l'augment desmesurat de la obesitat en les persones d'un poder adquisitiu més baix i en la quitxalla.

    Jo no te'ls recomanaria. I, a més, si tens en compte que als US hi ha una carn de bou excel·lent i que en molts restaurants fan unes hamburgueses ben bones.

    ResponElimina
  7. A mi em crida l'atenció que Nova York, amb la densitat de trànsit que té, no faci més pudor de fum de cotxe, com la que fa Barcelona quan s'instal·len els anticiclons (és a dir,gairebé sempre). Suposo que en ser una ciutat força exposada als vents, l'aire no s'arriba a carregar del tot. Però potser és una falsa impressió.

    ResponElimina
  8. mico filós,
    No és una falsa impressió. La circulació de vents a Nova York, i probablement la poca concentració d'indústries pudentes a l'àrea metropolitana (però sobretot els vents) fan que l'aire de la ciutat sigui molt net i bo de respirar. Aquest aspecte es posa encara més de manifest els dies clars i de cels blaus de l'hivern.

    ResponElimina