dissabte, 14 de febrer del 2009

3 Valentines

Koons on the Roof, 13

Una Valentina de 1875

“Lo dia catorze de febrer és Sant Valentí i en aquest país hi ha el costum d'enviar en eix dia, les noies als seus amics, unes estampes fetes expressament per a l'ocasió que es diuen valentines.”

Una Valentina de 1992
“La boda va tenir lloc el dia de Sant Valentí de l'any olímpic de 1992. Els preparatius inicials preveien una cerimònia al gran hotel César Palace de Las Vegas; però, quan tot ja estava llest, el director de l'hotel es va fer enrere i la cerimònia es va haver de celebrar als afores de la ciutat, en ple desert.”

Una Valentina de 2008
“Aquest V-Day ens ha dut una altra carnisseria en un centre educatiu que se suma a les de Columbine i de Virginia Tech. Aquest cop a Illinois. És un nou episodi d'aquesta epidèmia que s'estén als Estats Units; encoberta per la segona esmena —per no dir-ne pegat— d'una Constitució que garanteix la tinença lícita d'armes, i beneïda per l'NRA.”

5 comentaris:

  1. Algú que coneix l'Amades!

    ResponElimina
  2. Amades? like in Joan Amades i Gelats, el folklorista? Per què ho dius?

    El 2009, per a l'apunt de l'any que ve :)

    ResponElimina
  3. vec que l'amor decreix exponencialment en els tres exemples

    ResponElimina
  4. La primera valentina s'hi assembla de lluny, però no ho puc jurar perquè no el tinc a mà ara mateix. Sóc fatal per les cares, de certes coses només en detecto les correspondències. La tradició de sant Valentí me la va explicar algú que s'havia llegit l'Amades, de manera que dedueixo que va per aquí la cosa.

    Records catalans, ves.

    ResponElimina