dilluns, 9 de febrer del 2009

Gowanus Canal, 2

Carrol St. Bridge

M'entretinc una estona fent fotos al pont, al canal. Aquest mateix canal que avui m'explicaven que no t'hi podies ni acostar de la pudor que feia; que la senties a uns quants blocs de distància. La zona no és idíl·lica del tot ara tampoc; és una zona industrial, amb moltes fàbriques i cases deshabitades, i descampats que algunes empreses utilitzen d'aparcament: reixes, herbotes i carrers empedrats. Suposo que a la llarga, en reformaran les vores i les costures, i les fàbriques deixaran pas als edificis d'apartaments amb vistes al canal. Primer aquí hi van viure immigrants irlandesos, però sobretot italians que treballaven com a estibadors als molls de Red Hook. Encara ara, hi pots veure alguna Mare de Déu o un Sant Cristo que presideixen el jardí d'algunes cases, i rètols amb cognoms italians en alguns comerços que denoten el passat del barri.

3 comentaris:

  1. Aquesta descoberta de racons novaiorquesos lliga
    -curiosament- amb una incursió més modesta per un trajecte barceloní que, fins ahir, mai no havia fet, ni caminant, ni en cotxe. És aquest: Carrers Cardedeu - Mare de Déu del Coll - Fastenrath - Santuari - Carretera del Carmel - Plaça Sanllehy:
    http://maps.google.es/maps?ll=41.427343,2.136513&z=16&t=h&hl=es
    Esperem noves aventures per Nova York...

    ResponElimina
  2. La inmigració irlandesa ha construït un part important de la identitat novaiorquesa. Sant Patrick's Day suposo que n'es un exemple.

    Àlex

    ResponElimina
  3. Sí, déu n'hi do com el celebren: un cercavila (parade), els descendents d'irlandesos pintats o vestits amb alguna peça de color verd tot el sant dia, els llums de l'Empire State per a l'ocasió a la nit i la borratxera tradicional cap al tard al pub de la cantonada.

    ResponElimina