dimarts, 24 de febrer del 2009

I LEGO NY: The Sun Sets Over NJ

A Nova York, el sol es pon cada dia per l'horitzó de New Jersey. Lou Reed, que viu a Chelsea, n'ha de ser per força un dels espectadors privilegiats, i és per això que en el seu llibre de fotografies Lou Reed’s New York, que recull tot un seguit d'instantànies (sobre Nova York?) de l'exposició homònima, bona part de les imatges (un pèl desenfocades) són preses des de casa seva i mirant cap a New Jersey.

Hudson Sunset (6)

Com a desgreuge a l'autor de Walk on the Wild Side, cal dir que la posta de sol en l'horitzó de New Jersey és una imatge cent per cent novaiorquesa, encara que quan la contemplem tinguem la silueta urbana de Manhattan a l'esquena. És tan genuïnament novaiorquesa, que l'il·lustrador Christoph Niemann també l'ha recreada en una de les seves visions particulars de LEGO sobre Nova York.

4 comentaris:

  1. les fotos no estan malament pero la senzillesa del lego és aplastant

    ResponElimina
  2. La simplicitat i la utilitat del LEGO per esbossar i representar realitats pot ser il·limitada, però depèn sempre de la creativitat i de la imaginació de qui l'utilitza.

    ResponElimina
  3. Això del I lego NY amb txifla i es que com deia l'amic Mies: - és +. Que te aquesta ciutat que sempre t'acaba enganxant? A mi em va enganxar ja fa molts anys i ara des de fa uns mesos m'ha enganxat el teu blog. Gràcies i enhorabona!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies!
    Encara no sé què és el que té. Suposo que deu ser un conjunt de factors que se sumen i que la fan especial; i que, per a cadascun de nosaltres són diferents. La varietat de gent, de cultures, de barris; una història curta però plena de fets cabdals que han acabat formant part de novel·les, cançons, pel·lícules. L'art, la música, la literatura, el cinema, el luxe i la misèria… No ho sé. De debò que encara no sé què és el que té.

    ResponElimina