Bicycle Wheel, 1951
El cap de setmana passat, a la cantonada de Bedford Avenue amb el carrer 5 nord, al barri de Williamsburg a Brooklyn, m'hi vaig trobar una bicicleta lligada als peus d'una paperera i un rètol on s'hi podia llegir “Marcel Duchamp”. La bicicleta, completament desballestada i cap per avall, emulava l'obra Bicycle Wheel de l'artista francès que es pot admirar al MoMA. A Nova York, Duchamp va desenvolupar el concepte de Readymades, per a referir-se a aquests objectes que trobava i que, un cop modificats (Assisted Readymades), els presentava com a art. En concret aquesta Bicycle Wheel fusionada amb un tamboret va ser creada, segons Duchamp, com un passatemps: “Gaudia contemplant-la, de la mateixa manera que em distrec mirant les flames com ballen en una llar de foc.”
Una amiga volia convertir aquesta roda de Duchamp en una mena d'instrument electrònic estil Reactable que per la velocitat de gir i pressio emitia un so més agut o mes greu... potser es posa de moda i tot!
ResponEliminaPerò ja que som amb Duchamp... sempre serien més útils, en cas d'aprieto nocturn, revisions urbanes del seu orinal cap per vall. :)
Tens tota al raó. A Nova York, ciutat amb molts pocs vàters públics, no sé que faríem si tanquessin els Starbucks, que molta gent utilitza en cas de necessitat i no precisament per a demanar-hi cafè a preu d'or.
ResponEliminaAixò aci es diria un cover de Marcel Duchamp, jejeje
ResponEliminaI love starbuks, gràcies a ells hi ha internet i banys gràtis... be, internet a Puerto Rico gràtis, que a NY no...