dissabte, 28 de març del 2009

Bicycle Wheel, 1951

Duchamp, 2Duchamp

El cap de setmana passat, a la cantonada de Bedford Avenue amb el carrer 5 nord, al barri de Williamsburg a Brooklyn, m'hi vaig trobar una bicicleta lligada als peus d'una paperera i un rètol on s'hi podia llegir “Marcel Duchamp”. La bicicleta, completament desballestada i cap per avall, emulava l'obra Bicycle Wheel de l'artista francès que es pot admirar al MoMA. A Nova York, Duchamp va desenvolupar el concepte de Readymades, per a referir-se a aquests objectes que trobava i que, un cop modificats (Assisted Readymades), els presentava com a art. En concret aquesta Bicycle Wheel fusionada amb un tamboret va ser creada, segons Duchamp, com un passatemps: “Gaudia contemplant-la, de la mateixa manera que em distrec mirant les flames com ballen en una llar de foc.”

3 comentaris:

  1. Una amiga volia convertir aquesta roda de Duchamp en una mena d'instrument electrònic estil Reactable que per la velocitat de gir i pressio emitia un so més agut o mes greu... potser es posa de moda i tot!

    Però ja que som amb Duchamp... sempre serien més útils, en cas d'aprieto nocturn, revisions urbanes del seu orinal cap per vall. :)

    ResponElimina
  2. Tens tota al raó. A Nova York, ciutat amb molts pocs vàters públics, no sé que faríem si tanquessin els Starbucks, que molta gent utilitza en cas de necessitat i no precisament per a demanar-hi cafè a preu d'or.

    ResponElimina
  3. Això aci es diria un cover de Marcel Duchamp, jejeje
    I love starbuks, gràcies a ells hi ha internet i banys gràtis... be, internet a Puerto Rico gràtis, que a NY no...

    ResponElimina