dimarts, 3 de març del 2009

L'hivern, 3

Val a dir que a Nova York són pràctics i van per feina. I que en una ciutat amb un clima d'extrems com aquesta, no es poden permetre el luxe de tenir tota una flota sencera de màquines llevaneus aparcada i embalada durant tots els mesos de primavera, estiu i tardor, esperant a que arribin els freds de l'hivern i les nevades. Tampoc s'hi val a trucar d'emergència a una ciutat de més al nord perquè envii reforços quan aquí hi cauen quatre flocs; perquè pots pujar-hi de peus que a upstate són ben colgats de neu i que els reforços te'ls enviarà ta tia. Així doncs, què fan? Ben senzill, els col·loquen unes pales llevaneus als camions que recullen les escombraries i tot solucionat.

March 2nd, Snowstorm, 8

En fa 1: Apunten maneres
En fa 2: Rattus norvegicus subsp. newyorkensis

10 comentaris:

  1. A la comarca de la Terra Alta (i voltants) el traçat de vies de ferrocarril abandonades durant la dictadura va servir als pagesos per "fer via" entre muntanyes i estalviar-se hores de recorregut. Per anar per aquestes dreceres molts tractors duien fins fa poc un mecanisme manufacturat que els permetia afegir a les rodes "normals" del tractor unes guies metàl·liques per lliscar sobre les vies. Jo de petit ho havia vist i hi havia lliscat amb el tractor del meu avi, era acollonant.
    M'ha recordat aquesta mena d'enginy de reciclatge.

    ResponElimina
  2. Innovació en directe ;-)...era això doncs, pensar i actuar sense esperar que ningú et resolgui el problema...ben trobat Miq..

    ResponElimina
  3. Això no ho havia vist mai. Deu ser la crisi...

    ResponElimina
  4. Aci en el Bronx ho fan amb ranxeres, posen una pala i au!!

    ResponElimina
  5. A Andorra, quan hi vius uns quants anyets, també veus de tot. Fins i tot, VW Escarabats dels antics amb la pala al davant! :)

    ResponElimina
  6. Clar, per això hi ha gent que diu que la neu és merda blanca.

    ResponElimina
  7. uRi,
    M'agrada aquest fragment d'infantesa a la Terra Alta.

    Trina Milan,
    Tot i que els camions són força tronats… ;)

    SM,
    Ja fa uns quants hiverns que els veig. Almenys, crec que des que corro per aquí, però potser hi estic malfixat.

    BigEyes World,
    És que el Bronx és mooolt barri.

    anna,
    Déu n'hi do amb els VW Escarabat transformats en llevaneus! I fa uns dies els devien utilitzar d'allò més, amb la gran nevada que vau tenir al Principat.

    ResponElimina
  8. Caram però si a casa teva està ple d'amics blogaires, vull dir que en compartim algun...quina alegria, i quina enveja, jo, a l'Empordà fa anys que no veig neu...snifff, ni per una foto...

    ResponElimina
  9. …però a canvi l'Empordà té uns paisatges i pobles meravellosos ben diferents dels que hi ha en aquestes latituds americanes.
    :)

    ResponElimina