dimecres, 29 d’abril del 2009

Ellis Island

«El vaixell va davallar pel Hudson i va fer cap a l'estret de Narrows. Vaig assegurar-me de ser a la coberta per a poder dir adéu a l'illa d'Ellis. Tothom s'acomiadava de l'estàtua, però el meu comiat especial era per a l'illa d'Ellis, alhora terra d'esperança i de desenganys.» [«The ship pulled into the Hudson and headed for the Narrows. I made sure I was on the deck to wave to Ellis Island. Everyone waved at the Statue, but I had a special wave for Ellis Island, the place of hope and heartbreak.»]

Frank McCourt, Teacher Man (2005).


Liberty & Ellis Island

6 comentaris:

  1. Vaig veure una peli que passava a Ellis Island... Em va impressionar.

    ResponElimina
  2. Ui... incapaç de recordar-ne el títol, l'he buscat però la trobo. Era en blanc i negre i explicava com els emigrants arribaven a NY i havien de passar la quarantena a l'illa. Molts estaven malalts i anaven perdent l'esperança de sortir-ne algun dia... Veien com es moria el seu somni. Em va impactar, sí. Després quan vaig passar-hi per davant amb el ferry no vaig voler visitar-la, per allò del dolor passat.

    ResponElimina
  3. ups... no us puc ajudar amb el títol de la pel·lçociña---

    ResponElimina
  4. Don't worry! Ja la buscaré. Segur que d'una manera o altra la podem trobar.
    Moltes gràcies, però!

    ResponElimina
  5. jetuva
    Ara fa anys, per TV1, van fer una minisèrie titulada "La isla de Ellis", de 1984, dirigida per Kevin Murray (Ellis Island) i interpretada per Peter Riegert, Richard Burton, Faye Dunaway, Lian Neeson, Vanessa Redgrave, etc.
    Que potser és aquesta?
    Mireu (a la wiki) Liam Neeson - Filmografia - Televisió - etc.

    ResponElimina