dimecres, 8 d’abril del 2009

Subway Sound

Música a les andanes, música als passadissos, música al vagons, música al vestíbul de les estacions. En un metro en què tothom va connectat a l'omnipresent reproductor de música dels auriculars blancs, hi ha música en directe a tot arreu i a tota hora. El grup vocal d'homes negres que canten doo-wop a la mateixa estació on el baix asiàtic s'ho fa amb una ària de Verdi. Puges al vagó i t'assalten uns mexicans que canten ranxeres i ho fan a la perfecció. A l'enllaç, a banda del venedor de xurros, t'hi trobes un instrumentista malià que desgrana una música hipnòtica d'aquesta mena d'arpa africana que s'anomena cora. A downtown, hi regna el funk d'una brass band, el jazz d'un negre amb un saxo i d'un blanc amb una trompeta, i el ritme endimoniat d'uns nois que com a instruments de percussió utilitzen uns quants pots de pintura col·locats cap per avall.

Subway Rhythm, 2

5 comentaris:

  1. i els permisos per tocar com van a NY? a Barcelona això cada cop es veu menys... pel centre ja només queden les bandes de pseudo-indis tocant pseudo-música world o grupillos de Rumba manuchaoitzats que no tenen cap mena de gràcia...

    ResponElimina
  2. No ho sé del cert, però hi ha músics que toquen en espais delimitats i amb uns cartells estàndard on hi ha escrit el nom de l'intèrpret i l'estil de música. Tot i això, la majoria dels que veus tocant al metro, dubto que tinguin cap mena de permís oficial.

    ResponElimina
  3. La majoria no tenen permisos i s'arrisquen a que els pillen, pero els dels cartells si.

    jo ara mateixa arribe de la 125 i estaven els negrets tocant els poals buits... i es un ritme que no pots deixar de moure el peu!!

    ResponElimina
  4. El pitjor és quan hi ha algun músic inconscient que destrossa les suites de Bach impunement, com succeïa fa uns anys al davant de la biblioteca del COAC.

    També n'hi ha que broden la música i t'alegren el dia. Però són minoria, malauradament. I sobretot no suporto aquells que van tocant el violí, l'acordió... amb l'acompanyament de música de karaoke. Que són la majoria que toquen dins del vagó de metro o de tren, a Barcelona.

    ResponElimina
  5. I AQUEST? l'heu vist algun cop? és un habitual? A mi em va molar molt...

    ResponElimina