dilluns, 18 de maig del 2009

“When are we going to NY … to Carnegie Hall?”



A les vuit del vespre de l'u de juliol de 1998, i amb el cartell d'entrades esgotades penjat a la porta, Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Rubén González, Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Cachaíto López, i Guajiro Mirabal, entre d'altres van prendre l'escenari del Carnegie Hall. Fa més de deu anys d'aquell concert de Buena Vista Social Club a Nova York; d'una gira que va dur per primer cop fora de Cuba i, en concret, als Estats Units, a tot un seguit de grans noms de la música cubana, capitanejats pel guitarrista californià Ry Cooder, artífex del projecte. L'any passat, per a celebrar l'efemèride del concert al Carnegie Hall, World Circuit va editar-lo íntegre en un disc doble, amb una portada que recorda la del disc original, però en la qual l'home que, en l'original, caminava capcot amb una cigarreta a la boca per un carrer de l'Havana de dia, ara ho fa de nit pel carrer 57, davant del Carnegie, amb les llums de Nova York i un taxi groc a la vora.

És un plaer i un privilegi poder-se transportar deu anys enrere, en una nit novaiorquesa plena d'emocions a flor de pell, de la mà de Buena Vista Social Club.

2 comentaris:

  1. Vaig veure en Compay al pla de la Catedral de Tarragona ja fa uns anys, per Santa Tecla. Un dels millors concerts que he vist mai. A l'antiga.

    Quim

    ResponElimina
  2. Jo els vaig veure el 26 de juliol de 2000 al Poble Espanyol… en una versió reduïda de BVSC amb Ibrahim Ferrer, Rubén González i Omara Portuondo (sense Compay Segundo). També en un GREC vaig veure els Afro Cuban All Stars, i a Rubén González a la Plaça de la Catedral en una Mercè.

    ResponElimina