dimarts, 30 de juny del 2009

El

Com a darrers supervivents de les línies de tren elevades, dels El (Elevated) que travessaven Manhattan i que van ser desmuntats del tot als anys quaranta i cinquanta del segle passat, queden encara els trams de diverses línies de metro, soterrats a Manhattan, però que surten a la superfície tan bon punt arriben al Bronx, a Brooklyn o a Queens. També, a Manhattan, s'hi conserva l'estructura de la Highline, que acaba de ser inaugurada (en una primera fase) com a parc públic.

Ara que, ben aviat, després de tres anys llargs, abandono Manhattan, podré gaudir d'una vista privilegiada de la silueta urbana de Nova York des d'un d'aquests trens elevats, camí de casa o cap a la feina.

El

6 comentaris:

  1. Ostres, ja és oficial? Astoria? Ja vas trucar al número del Java Girl? :-)

    ResponElimina
  2. Jo que des de fa un grapat d'anys vaig i vinc de la feina en tren puc donar testimoni de com d'agradable és sortir a fora del tunel i veure el paisatge, encara que sigui urbà. Recordo encara quan l'estació de Sarrià no havia estat soterrada i era una estació de poble com la de les Planes o La Floresta. I com que començo a ser una mica vella, encara em retrauré a la infantesa i recordaré quan el tren passava pel carrer Aragó i els nens ens passàvem les hores contemplant-lo passar

    ResponElimina
  3. Vaig estar anys agafant el tren cada dia, Maresme-Barcelona-Maresme i confesso que tenia el seu què...

    Suposo que el canvi serà per bé... :-)

    ResponElimina
  4. T'exilies a Queens? Que vagi bé el canvi de paisatge i sort amb el commuting!

    ResponElimina
  5. És aquest l'escenari del crim, el testimoni del qual era miop i no duia posades les ulleres i, a més, deia que havia sentit el crit de la víctima precissament quan passava el metro davant mateix de la seva finestra? ('Doce hombres sin piedad", de Sidney Lumet)

    ResponElimina
  6. És oficial. Astoria is “the new” Manhattan!

    ResponElimina