Manhattanhenge, 2009
Enguany el 30 de maig, puntuals a la primera cita d'aquest 2009 amb el Manhattanhenge, vam anar a observar aquest fenomen astronòmic fora de Manhattan; des de la perspectiva que et dóna haver creuat “el riu que no ho és” i contemplar la silueta urbana de Nova York alineats amb el carrer 42 i amb la posta de sol al bell mig.
Espectacular aquest fenomen. Des d'on ho vau anar a veure?? Queens??
ResponEliminaimpressionant!! quina enveja!!! sana però.
ResponEliminasalut!
Fidel a la tradició, com sempre... Quantes vegades has fotografiat (i cada vegada millor) aquest fenomen?
ResponEliminaNo, no, enveja de la chunga!
ResponEliminaEnvegeta total! :P
ResponEliminaMolt bona la foto. I la comparació amb Stonehenge ;)
ResponEliminaSí, vam anar a Long Island City, Queens, des del Gantry State Park: una vista privilegiada de Manhattan.
ResponEliminaEl fenomen del Manhattanhenge (terme encunyat per l'astrofísic Neil deGrasse Tyson i inspirat en Stonehenge) es produeix dos cops l'any: el primer cap a finals de maig, el segon cap a mitjans de juliol; perquè la quadrícula de carrers de Manhattan està esbiaixada un angle de gairebé 30 graus respecte als eixos NS i EO). Des que visc a NY potser l'he fotografiat, des de diversos indrets, en quatre o cinc ocasions. S'ha convertit ja en una tradició i és l'excusa perfecta per fer unes quantes fotos més de la silueta urbana de Manhattan amb una llum especial.
24 dies tard però la foto s'ho val!
ResponEliminaAquesta malla de Manhattan si que és màgica i no pas la de l'Eixample.
ResponEliminaPer cert, el fenomen em recorda la posta de sol sobre el cim del Canigó que es veu cada 30 d'octubre des de Marsella.
defak,
ResponEliminaMolts mals de cap, darrerament, i poc temps per escriure i endreçar les fotos. A partir d'ara, tot amb 24 dies de retard ;-P
joan,
El fenomen de la posta de sol sobre el Canigó des de Marsella deu ser força més espectacular i bonic que el Manhattanhenge. Els Pirineus són els Pirineus :)
Impressionant!!!
ResponEliminaNeus