dimecres, 8 de juliol del 2009

Nit a la Terra

Són quarts d'onze i mentre creuo, per sota, el riu de l'est, en un tren W, començo a teclejar al bloc de notes digital del telèfon. 

Acabats de creuar el riu, el metro surt a la superfície a Queensboro Plaza; una mica més enllà, gira en un angle recte i enfila el carrer 31 cap al nord, per sobre d'una plataforma elevada, en paral.lel al riu i a la figura allargassada de Manhattan. Passa a tocar de les cases; pots veure els menjadors i les habitacions i com la gent acaba el dia, xerra, mira la televisió o es prepara per anar a dormir. Se succeeixen les estacions: 39th Ave, 36th, Broadway i, finalment, 30th... on uns cartells penjats als fanals remarquen que és "the heart of Astoria". 

Ho deu ser, si en tenim en compte la posició central al barri i la quantitat de comerços que hi ha; però totes les avingudes principals (que, a diferència de Manhattan, aquí van d'est a oest), coincideixen amb les estacions del metro i és aquí on es concentren la major part de les botigues.

A aquestes hores encara hi ha molta vida al carrer i la terrassa de l'Athens Café és ben plena de gent. 

5 comentaris:

  1. Ara coneixeré una zona de la que no en sabia pràcticament res. Gràcies! :-)

    ResponElimina
  2. He fet una petita passejada per l'Avinguda 30, a l'alçada del carrer 31 (Google Street View), i és increïble la quantitat de botigues i botiguetes, i bar i terrasses, i la gent que hi trobes al carrer. Sembla que aquesta zona d'Astoria és ben viva i que et pot donar materials per a molts 'comments'.

    ResponElimina
  3. Rita,
    Sí, a veure si m'aplico i començo a escriure sobre Astoria.

    jetuva,
    Buf sí, l'avinguda 30 bull de gent a totes hores. I la comunitat grega, pel que fa al comerç, hi és majoritària. Se sent parlar molt en grec a les terrasses dels cafès.

    ResponElimina
  4. Ja deus haver vist la pel.lícula Una nit a la terra, Jim Jarmusch, ja té uns quants anys (5 històries de taxis en diferents ciutats de la Terra: Nova York, París...)
    Imma

    ResponElimina
  5. ...per a mi, la de NY és la més bona de totes. Divertida i ben real... d'aquests taxistes a NY que sembla que faci un dia que duen un taxi per la ciutat.

    ResponElimina