dimarts, 15 de setembre del 2009

Broadway Boulevard, 2

A mitjans d'agost, les àrees de vianants del nou Broadway van omplir-se de colors amb la instal·lació del nou mobiliari urbà format per tot un seguit de taules i cadires individuals ben llampants. El paviment per on abans circulaven els cotxes, i que ara trepitgen els vianants, ha estat pintat en consonància: verd fosc, en els trams en els quals el mobiliari és de tons eminentment freds, i roig, pels volts de Times Square, on les taules i les cadires són càlides. Tant de color actua com a reclam, i alguns dels comerços que hi ha de vora aquestes àrees de vianants noves de trinca han vist incrementat el volum de negoci en un 25 per cent. Estadístiques econòmiques a banda, el que em sorprèn del mobiliari urbà a Nova York és que en la majoria dels casos no està collat a terra i la gent no el pispa, no se l'enduen a casa per moblar la terrassa. I el fet que no estigui aferrat, et permet col·locar-lo segons la disposició que més et convingui; fins i tot, per fer les fotografies que acompanyen aquest text.

Broadway, 19Broadway, 23

4 comentaris:

  1. aquí això és inimaginable. La gent ho arrenca tot, hi ha un incivisme a la via pública terrible

    ResponElimina
  2. Això és absolutament cert i incríble. A tot arreu trobes cadires, taules i bancs per seure. Ho trobes en bon estat i pots disfrutar del parc o plaça mentre t'atures a observar la gent...

    ResponElimina
  3. Els pijoprogres antiamericans europeus són pitjor que els que creuen denunciar.
    Així va europa i així va (nord)amèrica.

    Si bé és cert que amb la crisi sí que es van passar una miqueta...

    ResponElimina
  4. Vaig llegir que els guàrdies i agents de seguretat de la zona de Times Square estaven força a l'aguait perquè no els hi pispessin el mobiliari.

    ResponElimina