Gehry
Des de dalt de la High Line, veus la ciutat amb ulls nous. D'una banda, el sol que es pon sobre el riu Hudson, i de l'altra, la silueta urbana de Manhattan, que ara contemples des d'una perspectiva nova, elevada, com si ho fessis des d'un segon o tercer pis.
Des de dalt de la High Line, descobreixes noves arestes del relleu urbà, com les de l'IAC Building de Chelsea. Aquest edifici és el primer de Frank Gehry recobert enterament de vidre i, de moment també, la seva única obra a Nova York; a l'espera que l'any que ve s'acabi la construcció de la torre Beekman, de 76 pisos, que esdevindrà un dels edificis més alts de Lower Manhattan i trencarà el malefici de tot un seguit de projectes no realitzats de l'arquitecte a la ciutat.
Interessant, no sabia que n'havia projectat tants.
ResponElimina…suposo que alguns, com el de l'edifici del New York Times són projectes que ha presentat a concurs. En aquest cas, el guanyador va ser l'italià Renzo Piano.
ResponEliminaQuan un arquitecte es posa de moda, és com si totes les grans ciutats hagueren de tenir una representació.
ResponEliminaJust darrera del d'en Gehry tens un d'en Jean Nouvel, que també té les seves propostes per Nova York.
http://www.nytimes.com/2007/11/15/arts/design/15arch.html
Sí, és el 100 11th Avenue, un edifici d'apartaments de luxe, però no sé si ja està acabat. El projecte del gratacels del costat del MoMA (la Verre Tower) acaba de ser modificat ara a començaments de setembre…
ResponElimina…podria fer un apunt sobre Nouvel i Nova York.
L'ampliació del MoMA, en el seu moment, va aixecat molta polseguera. Principalment perquè no va guanyar cap dels "starchitects".
ResponEliminaPerò el projecte d'OMA era un dels més interessants. Tot i que el què s'ha construït està molt bé.
D'altra banda, espero i desitjo que mai espatllin una joia arquitectònica com el Whitney de Marcel Breuer.
Nouvel... "vade retro"!
El mateix diria pel Gehry.