dilluns, 5 d’octubre del 2009

A peu per…

Highline

«Si hagués de donar un sol i únic consell sobre la manera de descobrir i moure's per Nova York, donaria el d'anar-hi molt ben calçat, amb unes sabates ben còmodes, per poder fer moltes miles, o quilòmetres, amunt i avall de la gran ciutat per veure la seva gent, les seves botigues, museus, teatres o restaurants. Caminar per Nova York és la millor fórmula d'entrar-hi a fons, malgrat que no sempre és possible a causa de les grans distàncies, encara que només siguin les del seu districte més conegut: Manhattan.»

Ramon Vilaró, Nova York i Washington.

5 comentaris:

  1. M'ho apunte, perquè a Nova York he d'anar en un futur si o si.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb Vilaró. Crec que per conèixer una ciutat primer s'ha de caminar i trepitjar... o passejar que és una manera de civilitzar-se.

    El post m'ha fet recordat un dels millors moments de "The Conscience of the Eye" de Richard Sennett és precisament el que descriu una passejada per Manhattan recordant Hannah Arendt.

    ResponElimina
  3. Jo quan hi vaig ser-hi vaig fer un mix entre a peu i el metro, genial... de tant caminar i pujar i baixar escales fins i tot em vaig aprimar

    ResponElimina
  4. Ho tindré en compte, per si algun dia hi vaig.

    ResponElimina
  5. Sí, aquesta ciutat a peu és com més bé la descobreixes i l'assaboreixes. Manhattan és practicable a peu; les distàncies no són excessives, a no ser que vulguis anar des de la punta sud (Battery Park) fins als Cloisters (l'extrem més al nord de l'illa). Però, per això darrer, hi ha el metro, i especialment les línies exprés, que se salten parades i et permeten anar d'una punta a l'altra en menys temps.

    ResponElimina