dijous, 17 de desembre del 2009

Emoció!



Una cerca a la meva bústia de correu amb els mots "Tria Llibres" dóna com a resultat 242 converses que en total acumulen vora un miler de correus electrònics. En el primer, amb data del 7 de desembre d'ara fa dos anys, i que duu per títol "El nom fa la cosa", en Guillem em proposava diverses possibilitats per anomenar un projecte que acabava de néixer a Nova York, i en el seu cap, feia ben poc.

Sempre recordaré un dia plujós, d'aquests de diluvi universal a la ciutat dels gratacels, i com, en una conversa en un dinner de la tercera avinguda, a l'Upper East, em va deixar anar la pregunta “vols muntar una editorial?”. Des de bon començament, me'l vaig prendre seriosament, perquè quan en Guillem et proposa alguna cosa, és que abans ja hi ha donat mil voltes pel seu compte.

I així és com va néixer aquest projecte, darrera del qual ja no hi ha tan sols dues persones discutint la jugada a recer del fred d'un desembre novaiorquès. Després de dos anys de feina, demà divendres presentem, amb una festa a Barcelona, l'editorial Tria Llibres, i els primers 5 títols del nostre catàleg.

Des d'aquí, vull donar les gràcies i felicitar al fantàstic equip de persones que formen l'Editorial Tria i que, aquests darrers mesos, s'han deixat la pell perquè el somni sigui una realitat: Guillem, Àngel, Cèlia, Ferran, Marta, Mariona, Patrick, Andreu, Ferran, Laia… i a tots els amics que en diversos moments del procés hi heu col·laborat, ens heu donat idees, hores del vostre temps i suport. A tots vosaltres, moltes gràcies!

14 comentaris:

  1. Enhorabona! Restarem amatents a les novetats editorials!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats! Ens veurem a la festa.

    ResponElimina
  3. Felicitats! estaré atent al projecte, que pinta molt bé!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats! Estic molt content de veure que el projecte ha arriabt a bon port. Molta sort i endavant!

    ResponElimina
  5. Els primers llibres d'una editorial com TRIA han de ser considerats com un esdeveniment, unes peces futures de col·leccionista, un segells gairebé únic i preuats. Que heu pensat en fer-ne un "pack", amb tot el lot, i fins i tot crear un prestatget exclusiu 'ad hoc'? Per sobre de tot, però, són llibres que hauran de ser LLEGITS. Llarga vida a TRIA i llarga vida a la LECTURA, superadora de formats i creadora de formats.

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats i molts èxits!

    Ja ens en faràs 5 cèntims, espero... :-)

    ResponElimina
  7. estaré al cas... Tinc ganes de saber quins son aquests primers cinc llibres!

    Enhorabona

    ResponElimina
  8. Hi haurà una edició facsímil de "La llumanera"? De fet, fa temps que ho espero.

    Seguirem atents a aquest projecte tan prometedor... i enhorabona, per la part que et toca.

    ResponElimina
  9. Moltíssimes felicitats. Deu ser un projecte engrescador de mena. Que tingueu sort!

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies pels vostres comentaris, ànims i bons desitjos.

    Pel que fa a l'edició facsímil de "La Llumanera", n'hi ha una de 1987, completa i de la qual se'n va fer una tirada de mil exemplars numerats. Tota una joia. No descartem, però, fer-ne una reedició parcial en un format més de butxaca que l'original, que fa dos pams.

    ResponElimina
  11. Tinc l'edició en facsímil de "La Llumenera" i un cartell que penja a la paret amb la portada del primer número.
    Pel què fa a l'editorial, moltes felicitats i endavant! Estaré ben atent a tot allò que aneu publicant.

    ResponElimina
  12. Gran iniciativa! Felicitats i endavaaant!!

    ResponElimina
  13. Biel,
    Moltes gràcies!
    El facsímil de "La Llumanera" és una joia. Jo també en tinc un, que va fer un viatge transatlàntic fins a NY gràcies a uns soferts transportistes.

    Yeral,
    Moltes gràcies!

    ResponElimina