dimarts, 23 de febrer del 2010

Icones

Moonlight

Si mai em pregunten per un element icònic de Nova York, més enllà de l'omnipresent

I ♥ NEW YORK

de les samarretes turístiques i de les bosses dels take out, o de les inicials de la insígnia dels New York Yankees a les gorres de beisbol, crec que diria les torres d'aigua. Aquest és un skyline d'estar per casa. La silueta retallada de les torres d'aigua, que poblen els terrats dels edificis de la ciutat, exposades a l'exterior o amagades en una multiplicitat d'estructures impossibles, és l'element icònic de la meva Nova York.

9 comentaris:

  1. Aquests elements diferencien NY de la resta de ciutats del món. Només he estat un cop a Nova York i a banda dels inputs constants que et venen a la retina, aquest és un dels que més em va cridar l'atenció. És com una ciutat de "exincastillos" a sobre de l'altra ciutat, la de I love New York i el naked cowboy i tot això. La vegada que hi vaig anar vaig fer molts tòpics d'aquests ( el naked, no, eh!) però ara que hi tornaré al mes de maig vull conèixer una mica aquest Nova York no turístic. T'agraïria si no fos molta molèstia que em diguessis un parell o tres de llocs on no hi hagi botigues de gorres d'I love NY , un lloc on es pugui sentir que estic al NY real. Moltes gràcies. I gràcies també per aquesta foto tan màgica.

    ResponElimina
  2. Una foto sensacional. I una pregunta, no hi ha torres d'aigua a altres ciutats americanes?

    ResponElimina
  3. donen un toc old-style rural a la gran ciutat :)

    ResponElimina
  4. Miq, a mi em passa una mica com a Llum. Aquest estiu torno a NY i un cop vist el NY més turístic, aquesta vegada m'agradaria "aprofundir" en el NY més autèntic, en aquells llocs més amagats, aquell racó, aquell barri, aquell restaurant, aquella llibreria, aquella..., aquell... Com una mena de guia "alternativa"... Així que si et ve de gust, podries ajudar-me (ajudar-nos) tu que ja ets un novaiorquès més??

    La foto, senzillament genial. Totalment d'acord amb que és una part de les icones d'aquesta meravella de ciutat!

    ResponElimina
  5. Disculpa la meua ignorància. Les torres d'aigua són dipòsits d'aigua que tenen els edificis?
    La foto molt bonica.

    ResponElimina
  6. Tens raó, a més t'ha quedat molt bonica la foto!

    ResponElimina
  7. Jo no sé quan hi tornaré, però estaria molt bé que ens fessis un apunt explicant aquests llocs fora de circuit... :-)

    ResponElimina
  8. llum, Rita, Cesc…
    Ja procuraré fer un escrit (o uns quants) explicant llocs d'aquests que se surten dels circuits turístics… de moment podeu fer un cop d'ull als escrits etiquetats com a "racons": n'hi ha un bon munt.

    Allau…
    Jo crec que sí, però no són tan presents com a Nova York. Aquí hi ha un parell de negocis familiars que les fabriquen exactament de la mateixa manera com fa cent anys.

    novesflors…
    Són dipòsits d'aigua dels edificis, si no m'erro, de més de quatre plantes. Una llei que encara es manté, com la manera de fabricar-los. Fins i tot els edificis més alts en tenen, alguns dels quals tapats per estructures d'obra.

    Ferran, núria…
    Gràcies!

    Albert,
    Completament d'acord!

    ResponElimina