dissabte, 27 de febrer del 2010

Snowmageddon

Feb 25th 2010 Snowstorm, 20

Nova York no es paralitza; tot continua com un dia normal. A tot estirar, se suspenen les classes i tanquen les escoles (el novè cop des de 1982). Els autobusos porten cadenes, els porters —doormen, que en diuen aquí— surten a escampar la neu, a aclarir les voreres. El subway funciona, fins i tot en els trams exteriors, i la gent (a primera hora del matí) fa cap a la feina.

A finals de febrer, cau la nevada més gran de tot l'hivern i Nova York es treu ràpidament la neu (i la son) de les orelles. Continua nevant durant tot el dia. Ahir de nit, quan tornava cap a casa, queien del cel agulles de glaç diminutes que, empeses pel vent (propulsades per remolins i ràfegues sorgides del no res), feien difícil la caminada.

Ha continuat nevant, matí i tarda, i el gruix de neu acumulada és considerable. Els doormen i altres individus equipats amb pales l'arraconen a banda i banda de les voreres. Hi ha piles de neu als vorals que impedeixen que els cotxes hi aparquin i que els vianants hi passin, sinó és fent mil i una piruetes que acabaran, de ben segur, amb la gamba dins d'un bassal d'aigua bruta i glaçada.

Diuen que és el mes de febrer amb més neu des de 1934; en 36 hores, a Central Park s'hi havien registrat 20.9 polzades (53 centímetres), 30 centímetres de neu avui divendres. I això que aquesta no ens l'esperàvem.

8 comentaris:

  1. Abriga't!!! (què son aquestes hores d'estar despert?!). ;-)

    ResponElimina
  2. De debó que "ojalá" nevés tant aquí, m'encanta la neu, i baf, no ha nevat gaire, i quan ho ha fet... No s'hi ha lluít gaire, a més ara ve una tempesta o no sé que, que en diuen "Genecicló explosiu" o alguna cosa així. I ja recomanen no sorir de casa...

    Bé, com diu l'Oriol... Abriga't!

    ResponElimina
  3. Porta molts inconvenients però la foto és xulíssima.

    ResponElimina
  4. No fa un fred excessiu aquests dies: un grau per sobre i un per sota del zero. Així la neu no durarà als carrers ni quatre dies. Avui ja s'ha començat a fondre; i NY està molt adaptada a la neu… n'hauria de caure molta per col·lapsar la ciutat.

    Seguiré els vostres consells i m'abrigaré ;-) Gràcies!

    ResponElimina
  5. No sé si la neu us causa moltes molèsties o no però la foto és preciosa.

    ResponElimina
  6. Una passada la foto, m'encanta!!!
    Bon diumenge, miq, que tu acabes de començar el dia... ;-)

    ResponElimina
  7. Les imatges són idíl•liques però, en quan comença a desfer-se la neu, la realitat és una altra, com deies bassal d’aigua bruta gelada. Tot i això, és bonic veure una nevada...

    ResponElimina
  8. Tot plegat ho fa espectacular

    ResponElimina