dijous, 13 de maig del 2010

Crisi

A través del facebook d'una amiga (novaiorquesa d'adopció), descobreixo aquesta instantània tan colpidora, obra de la fotògrafa americana Berenice Abbott. A començaments dels trenta, Abbott va dur a terme (sense finançament extern inicial) un projecte fotogràfic que va anomenar Changing New York, amb el qual volia documentar l'evolució de la ciutat de Nova York durant els anys de la Gran Depressió. A partir de 1935, la fotògrafa va poder dedicar-s'hi en cos i ànima, gràcies a un contracte del Federal Art Project. Les 305 fotografies que en van resultar, com aquesta imatge impactant de Central Park, formen part de la col·lecció del Museum of the City of New York, que el 1998 li va dedicar una exposició retrospectiva.

3 comentaris:

  1. Impressionant! Aquesta imatge de Central Park amb barraques m'ha recordat una altra de similar del Tiergarten de Berlín. Un Tiergarten de 1945 sense arbres i ple d'horts i de barraques.
    Molt bon descobriment.

    ResponElimina
  2. …ha estat una gran descoberta, pel valor documental d'aquesta fotografia, però sobretot per la resta de l'obra de Berenice Abbott.

    ResponElimina