dimarts, 1 de juny del 2010

Springtime in New York, Jonathan Richman

Tinc debilitat per aquesta cançó del mestre Richman, en la qual descriu a la perfecció el pas de la primavera a l'estiu a la ciutat de Nova York a través de les vicissituds d'una parella i amb frases memorables, del calibre de «Springtime in New York […] when demolishing a building brings the smell of 1890 to the breeze» o «if you've been in New York city in July you know when I say sticky I'm right».

On Canal street in April when its 60 and the snow is melting fast
it's still shady in the morning when you're laughing in your t-shirt running past
In Tompkins Square Park, a couple is meeting
say what you want but I feel my heart beating
cause I love springtime in New York,
springtime in New York I do

Springtime in New York when it's May and the leaves are on the trees
when demolishing a building brings the smell of 1890 to the breeze
on first avenue our couple is fighting
springtime is wild, New York is exciting
and I love springtime in New York,
springtime in New York I do

Well springtime in New York, in thirty days will come the sticky summer nights
and if you've been in New York city in July you know when I say sticky I'm right
on first avenue our couple is breaking up
evicted too, the lame must be shaken up
but I love springtime in New York,
springtime in New York I do
springtime in New York,
springtime in New York I do

4 comentaris:

 1. Acabo d'arribar de New York i he viscut una mica d'aquesta primavera . Una mica boja : ara molta calor i humitat, ara fresca de debò, de portar jaqueta i tot. M'agrada molt aquesta ciutat. I en aquesta segona visita l'he disfrutat moltíssim. T'envejo !

  ResponElimina
 2. La primavera de NY és talment com la descrius, amb una mica de tot… Però ara ja es podria dir que som de peus a l'estiu: calor i humitat fins al setembre. Si heu visitat NY tan a l'hivern com a l'estiu, sembla mentida que sigui la mateixa ciutat, amb dos climes tan contraposats.

  ResponElimina
 3. Miq, m'agradaria visitar la ciutat en hivern, doncs a mi la calor no m'agrada gens i menys la humitat. Però potser amb neu també és durillo, no? Quan creus que és millor venir a NY? La veritat és que ara he estat molt millor que fa un parell d'anys quan hi vaig anar a l'agost i va ser un infern. però tant se val quan vingui, perquè estic totalment enamorada d'aquesta ciutat i ja estic fent bossa i preparant les maletes per venir un altre cop!

  ResponElimina
 4. Jo crec que les millors èpoques de l'any per visitar NY són la primavera (cap a finals d'abril i començaments de maig) i la tardor (setembre i octubre). A l'estiu, si es pot suportar la calor la ciutat és un luxe per la quantitat d'activitats culturals que tenen lloc a l'aire lliure.

  ResponElimina