dissabte, 9 d’octubre del 2010

Febrer

LES Femmes, 3

Aquesta la vaig fer un dia d'aquells de finals de febrer quan a Nova York experimentes el que és un hivern de debò. De nit, al carrer, hi ha la gent justa que va d'un lloc a un altre i que no s'entretenen gaire a pensar on és que van, perquè ja ho han decidit amb antelació abans de sortir a l'exterior. També hi ha munts de neu bruta als vorals.

Érem al Lower East Side, en concret, a la cantonada de Stanton Street amb Essex, a recer del fred dins d'un restaurant mexicà-caribeny, El Nuevo Amanecer, d'aquests en què a la carta tenen un mateix plat, amb arròs, fesols i carn, que es repeteix una infinitat de vegades amb noms diferents segons com estiguin enroscades les tortilles de blat de moro que l'acompanyen.

Des de dins del local, a través del vidre, vaig veure com dues noies sortien a fora a fumar. A Nova York, des de 2003, no es permet fumar en bars i restaurants i la gent surt al carrer a fer un cigarret; els més intrèpids, com les noies de la imatge, es juguen la vida en ple hivern quan les temperatures exteriors són sota zero. Les noies seien en els dos pilons que delimiten el lloc on hi ha una boca de reg i parlaven; la foto captura l'instant precís en el qual una d'elles deixava anar per la boca el fum del tabac. Al fons a l'esquerra, s'hi veu una ATM (Automatic Teller Machine, un caixer automàtic) d'aquestes per sortir del pas, que et cobren dos dòlars de comissió, i també, tot de cartrons lligats i bosses d'escombraries amuntegades a la vorera.

5 comentaris:

  1. Amb les 2283 fotos del teu flicker tens per 6,25 anys d' "Una foto de NY cada dia". Cal esperar amb candeletes la novetat dels comentaris o de les "lectures" que has començat a fer de les fotografies.
    Molt bona idea!

    ResponElimina
  2. óndia miquel, que la foto s'assembla moltíssim a la foto de la portada de la "LLumanera" de fa 130 anys que tens a la dreta del post. És fantàstic!

    Alter

    ResponElimina
  3. Hahaha! Potser sí, ara que ho dius! :)

    ResponElimina
  4. Hola! he descobert el teu bloc i he tafanejat una mica el teu flickr... quina passada de fotos! Aquesta que tens posada al post és fantàstica; una il·luminació molt acertada!

    ResponElimina