dilluns, 27 de desembre de 2010

Blizzard 2010

Quan algú em diu que fa fred a Barcelona, somric per dins, però en el fons reconec que la sensació de fred d'aquests darrers dies és acusada; i més si les cases no estan tan preparades per afrontar l'hivern com les de la meva antiga ciutat d'adopció.

De Nova York, a través de la premsa i dels amics que hi són, m'arriben les notícies del blizzard d'enguany. Alguns, els novençans, han après per primer cop el significat d'aquesta paraula. Jo ho vaig fer a mitjans de febrer de 2006 (vegeu la foto que hi ha més avall): un blizzard és una tempesta de neu acompanyada de forts vents i de poca visibilitat. La situació idònia per quedar-se a casa i veure passar el temporal a través de la finestra; els aeroports tancats, la neu que s'acumula als carrers i que cobreix i amaga els cotxes aparcats, i aquell silenci tan característic de Nova York quan neva: per sempre més, la meva imatge de silenci.

En un blog llegeixo: «El servei en algunes línies de metro i d'autobús s'ha suspès. Hi ha persones que han quedat atrapades en trens o en els seus cotxes a les carreteres. D'altres no han pogut sortir de casa a causa de l'acumulació de neu. En alguns carrers no passaven les màquines llevaneu, no s'enretirava la neu de les voreres. Alguns, a Manhattan, han trigat hores a arribar a la feina i, quan hi han arribat, s'han trobat que estava tancada i han hagut de tornar-se'n cap a casa.»

El d'aquest any no m'ha enganxat per ben poc… és la por de tot exiliat quan ha de venir a passar el Nadal a casa: “espero que no m'enganxi la nevada el dia que volem cap a Barcelona”. Aquest cop (el darrer) ens ha anat de ben poc: de quatre dies. I crec que tant la neu, com la ciutat, ja les trobo a faltar.


Foto: 66th Street (12 de febrer de 2006)

Més info | New York Daily Photo: Blizzard

10 comentaris:

 1. Llumenera desde l'altre cara del mirall. Molt bo.

  ResponElimina
 2. imagino que els novaiorquesos ho tenen gola avall que aquesta situació es repeteixi any rere any però, per nosaltres, els mediterranis fa impressió de veure. quina sensació de fred només de pensar-hi!!!!

  ResponElimina
 3. Quan hi ets ho trobes un inconvenient però quan ets fora ho trobes a faltar. De totes maneres, els Nadals blancs són els millors...

  ResponElimina
 4. És una de les coses maques de l'hivern novaiorquès, encara que, quan ja fa un parell de dies de la nevada, és més un inconvenient que cap altra cosa.

  SM… doncs aquest Nadal, a Anglaterra, n'heu tingut un bon tou.

  ResponElimina
 5. Tinc un company que s'ho ha passat pipa (ironia) al JFK, esperant un vol a Puerto Rico.

  ResponElimina
 6. Doncs a mi m'agradaria viure'n algun, de Blizzard... Potser el proper Nadal!!

  ResponElimina
 7. Segur que a nivell d´infraestructures estan més preparats que aquí cau: una mica de neu i tot queda paralitzat.

  BON ANY NOU 2011!!

  ResponElimina
 8. Un gran blog,
  Les escribo desde atlanta, EE. UU., quiero compartir con cualquiera que esté pasando por un desafío de salud para decirles que no están solos porque mi historia cambiará su vida para siempre y se recuperarán con la ayuda del centro herbal Dr. Itua, un tradicional Herbal Doctor que curó mi cáncer de próstata y herpes con su excelente medicina a base de hierbas después de beber la medicina a base de hierbas que compré del Dr. Itua me curó después de beber las medicinas a base de hierbas durante 30 días. Repito, tomé las hierbas medicinales del Dr. Itua durante 30 días y me curé completamente del cáncer de próstata y del virus del herpes.
  El Dr. Itua es un gran médico tradicional que curó varias enfermedades y enfermedades con sus hierbas medicinales y raíces, el Dr. Itua cura las siguientes enfermedades; Virus del herpes, culebrilla, hepatitis B/C, cánceres, enfermedad de Alzheimer, VPH, infertilidad masculina y femenina, VIH/SIDA, melanoma, mesotelioma, diabetes, mieloma múltiple, enfermedad de Parkinson, tumores neuroendocrinos, herpes, VIH/SIDA, enfermedad no Hodgkin linfoma, diarrea crónica, EPOC, hechizo de amor, hepatitis, cáncer de próstata,
  Dirección de correo electrónico de contacto del centro herbal Dr. Itua: drituaherbalcenter@gmail.com también su tienda de hierbas https://drituaherbalcenter.com/shop/. Estaba tan devastado cuando un amigo mío en la universidad me presentó las medicinas herbales del Dr. Itua y fue una gran experiencia porque tenía dudas la primera vez que hablé con el Dr. Itua, pero luego lo intenté y fue increíble. Dr. El centro herbal Itua es un gran hombre con conocimientos de curación natural de raíces y hierbas africanas.
  Vivirás para testificar de la misma manera que lo estoy haciendo ahora.

  ResponElimina