diumenge, 24 de setembre del 2006

Els fats

Dues de la matinada. Nit xafogosa de dissabte a Nova York. Indian summer o, simplement, estiuet de sant...quin sant era? Vivim en una bombolla d'humitat, i la calor sembla que afecti els ànims. Els taxistes encara no han après a conduir.

No passa gota d'aire. No haviem desat l'estiu a l'armari? Adéu, fins l'any que ve!

Sembla que els Déus s'han conjurat per a tocar els nassos al personal. Ahir a la nit, l'intent fallit de sentir a Cibelle. Ahir i avui, dos intents, dos, fallits també, d'anar a veure la ciència dels somnis de Gondry. Tot el peix venut. Sold out. Els Déus deuen conjurar-se per a fer-te descobrir llocs com el cafè Mogador de l'East Village o llargmetratges com ara "Sólo con tu pareja" de Cuarón, amb els que d'altra manera no espetegaries. Els fats, el destí.

L'opera prima del mexicà ha trigat quinze anys a burlar la border patrol. Es projecta al Weaverly IFC Center de la sisena, en ple 'Wild' West Village. Més wild que mai, sobretot en una nit xafogosa com la d'avui. El de Cuarón és un beaudeville surrealista (su-realista màgic), en el qual un Dom Joan contemporani i hipocondríac fa de les seves entre les quatre parets del seu apartament i les quatre del dels veïns. Vuit parets de la Ciutat de Mèxic entre les quals desfilen personatges amb noms concatenats. Els Tomás Tomás, Mateo de Mateos, Teresa de Teresa o Silvia Silva que participen de situacions inversemblants, com d'un altre món. Planeta Mèxic, ocupant la vacant que deixa Plutó.

Tot torna estrany en una nit xafogosa com aquesta.

2 comentaris:

  1. noi q ara estic vivint a londres. si passes per aki no deixis de dir-m'ho i ens veiem. salut!
    esculies

    ResponElimina
  2. ...sorry. can u tell me miss Cat Power's mob phone? I'd like to send her a signed book. just in case...

    ResponElimina