dilluns, 11 de setembre del 2006

Tour de force



The Greatest ha suposat un punt d'inflexió en la carrera de Cat Power, l'alter ego de Chan Marshall. Després d'uns anys en què havia suspès concerts i abandonat una actuació enmig de llàgrimes i a mig fer, Cat Power gira acompanyada de The Memphis Rhythm Band, l'ensemble de més de deu músics amb què va enregistrar el seu darrer disc a la ciutat del Mississipí. Tornava a la ciutat de Nova York per segona vegada després dels concerts de començaments de juny al Town Hall, i tornava per demostrar del que és capaç. En un tour de force, la tarda i la nit de diumenge: programa doble a dos quarts de cinc i dos quarts d'onze.



El segon dels concerts va començar amb els de Memphis portant la batuta i marcant el ritme; catifa vermella sonora per a Cat Power, que va sortir a l'escenari amb els primers compassos de la tercera cançó, la que dóna nom al disc. En van sonar unes quantes més del "The Greatest": "Love & Communication", "Where Is My Love", "Living Proof", "Could We", "Empty Shell", "The Moon", alguns clàssics, una paròdia de Dylan, la seva versió de "The House Of The Rising Sun", i un "Satisfaction". Es van alternar els solos d'ella, veu i guitarra o veu i piano, d'una sensibilitat exquisida, amb peces plenes de soul interpretades amb tota la banda: secció rítmica, de vents, de corda, teclats, baix i guitarra, i dues coristes. I Cat Power que dansava, com ho fa sempre, amb una cadència a mig camí de la gimnàstica i del taixí. Quina veu, quins matisos afònics, quins greus, quins aguts. Fins i tot la seva carraspera enamora. Gairebé dues hores closes tancant el teló mentre sonava la cançó de l'any, aquest "Crazy" tan ballable de Gnarls Barkley. I Cat Power palplantada al bell mig anar-hi cantant a sobre. I d'un braç que l'estiraven cap endins.

1 comentari:

  1. i ara que trobo com deixar-te un comment, the de dir altre cop que no em caus be? al menys mira, si tacompanyo a veure lani crec que et perdonare moltes coses... petonets llumenera nova de trinca!(o gairebe...)

    ResponElimina