dimecres, 4 de juliol del 2007

Quatre de set amb folre i manilles

4th of July Fireworks

Intro
Fa dies que l'estiu no acaba d'arribar, que les temperatures no s'enfilen enllà dels trenta i que a la nit una rebequeta no fa nosa.

Paràgraf 1
Tot i la pluja, els novaiorquesos surten a l'aire lliure com caragols. Tradicionalment la festa del quatre de juliol és dia de platja i barbacoa —BBQ— a migdia. Cap al tard, els meus conciutadans comencen a prendre posicions en una illa/ciutat gairebé deserta amb la major part dels comerços tancats. La sensació és ben estranya, en una Nova York que presumeix d'estar oberta 24/7.

Paràgraf 2
Molt més tard, quan tot hagi passat —cap allà les deu de la nit—, riuades de gent ompliran andanes i corredors del subway; sobretot de les línies que discorren per l'est. I per megafonia sentiràs que diuen: Ladies and gentlemen, we are delayed because of traffic ahead. Please, be patient.

Paràgraf 3
Tot, perquè avui és quatre de juliol. Tot i que plou.

Paràgraf 4

A Battery Park, aquesta tarda, hi hem sentit The New Pornographers a l'aire lliure, sota una pluja fina que, més tard als bisos, s'ha transformat en torrencial.

Paràgraf 5

Quan, tot i la pluja, el concert s'ha clos i mentre els novaiorquesos anaven prenent posicions a una i altra riba del riu de l'est, hem creuat de Manhattan a Brooklyn. A aquella hora, ja devia fer força estona que l'FDR estava tallada a tota mena de trànsit rodat. La gent ocupa —literalment— la calçada de l'autopista per tal d'agafar un lloc privilegiat des d'on poder veure els focs.

Coda
Enfilats dalt d'un terrat a Williamsburg, sota la pluja.

4 comentaris:

  1. Recoda
    Mentre immortalitzem les llums amb fotos espectaculars. :-)

    ResponElimina
  2. Odalric,
    pots fer un cop d'ull al bloc d'en d'efak, que en té una de "tripalmeral" força més espectacular.

    ResponElimina
  3. jeejjejejej... que macos els petardos eh????

    ResponElimina