dissabte, 4 d’agost del 2007

A bots i barrals

Life Underground (18)

A l'estació de 2nd Avenue de l'F train hi sona Summertime. La melodia surt d'un saxo tronat i embolcalla l'ambient carregat de les andanes. Hi fa una calor opressiva. No hi passa ni gota d'aire i els combois que hi circulen, de tant en tant, únicament mouen masses compactes de gasos sobreescalfats.

Un pis per sobre, s'ha esdevingut un d'aquests diluvis d'estar per casa amb els quals, i no pot ser d'altra manera, es tanca un dia de calor tropical. Un senyor xàfec. He arribat a l'estació genekellyejant, de toll en toll, i cantussejant alhora l'equivalent en anglès del nostre plou i fa sol, les bruixes es pentinen: "It's raining, it's pouring; The old man is snoring".

Abans, havia trobat refugi dessota d'una bastida d'aquestes que poblen i emporxen els carrers de la ciutat de línies verticals. Però el tròpic descarregava amb tanta força que m'he hagut d'aixoplugar en un portal. Allà és on he sentit que una noia exclamava: "Oh shit! It's pouring!"; l'equivalent del nostre "Llamp de rellamps! Plou a bots i barrals!".

I el meu cervell deu haver fet un clic d'aquells, i m'he trobat de cop i volta a l'andana de l'estació, mort de calor i taral·larejant aquest particular plou i fa sol en anglès. Sort que hi sonava Summertime —per si no ens n'havíem adonat que l'estiu és aquí—, que sinó encara hi seríem amb el maleït "It's raining, it's pouring; The old man is snoring".

10 comentaris:

  1. Puc dir això del temps? (weather) :-)

    A veure si expliques algun "secret" que esà molt buit això!

    ResponElimina
  2. O sigui que tenim secrets, eh... jijiijijijiji (riure finet)
    Doncs sí, fes-nos partíceps!! O... també et puc dir que aquí el dia està tapat i sembla que s'acosten les primeres pluges estiuenques... jejeje

    ResponElimina
  3. Ei!
    Aquí a Tarragona avui també ha fet un dia estrany. Per primera vegada en molts dies m'ha despertat el soroll de la pluja amenaçant d'esmicolar els vidres.
    M'he llevat del llit, he tancat totes les portes perilloses i he obert la finestra de la meva habitació.
    Mentre tot el pis quedava inundat amb l'olor refrescant de pluja (que ja tocava) me adormit amb el soroll de les gotes maltractant l'ampit de la finestra...
    Un petó i un bon dia!!

    ResponElimina
  4. Agnès,

    És una bona manera d'adormir-se: amb l'hipnòtic repicar de la pluja a la finestra i amb la frescor d'una nit a la mediterrània, i amb una mica de treva de la calor diürna.

    Un petó i una bona nit, des de NY.

    ResponElimina
  5. Ei!!
    Gracies per la sorpreseta d'ahir!!!
    Em sap greu que la xerrada va ser curta.
    Ara ets tu el noi de les sorpreses...
    Un peto!
    I un somriure molt gran!

    ResponElimina
  6. nice blog!Nice information

    ResponElimina
  7. :-) ochen\' zaebatyj blog!

    ResponElimina
  8. Keep up the great work. It very impressive. Enjoyed the visit!

    ResponElimina