dijous, 6 de setembre del 2007

Oh! Europa

Dr. Who

Només aterrar a Londres —i ja sé que això va directe a la línia de flotació de l'euro-escepticisme britànic— me n'adono que sóc a Europa. I me n'adono per un element tan trivial com la mida i les marques dels cotxes. A diferència de Nova York, aquí no es veuen ni tancs ni limusines de manera freqüent als carrers.

Les cases dels afores de la ciutat (a Londres dir això és com no dir res) comparteixen amb les dels suburbs de Nova York el fet que tenen dos pisos i un trosset més o menys gran de jardí, i que es troben en àrees on el primer adjectiu que ens ve al cap és residencial. A banda d'això, ni el tipus ni la qualitat dels materials, ni (exactament) l'estructura tenen res a veure. Deixem-ho amb que les angleses resistirien el pas d'un huracà.

Els anglesos en saben un munt de simbologia pròpia. Tot i que, com m'explicava un amic l'altre dia, no pengen la Union Jack amb la mateixa freqüència que d'altres ho fan amb les barres i les estrelles. Encara recordo quan es parlava de canviar les tradicionals cabines telefòniques per unes de modernes o de la renovació de la flota de taxis de Londres. En el primer dels casos es va optar per a deixar-les tal com estaven (almenys al centre de la ciutat), en l'altre i pel que he comprovat, els han anat renovant però per un model que reprodueix fidelment les formes de l'antic.

I parlant de símbols, l'altre dia passejant per Londres vaig trobar aquesta bufanda (la quarta per l'esquerra, fixeu-vos com els símbols de l'equip no acaben de ser els que toquen), aquest anunci rodant, i finalment una enganxina ben curiosa al costat d'una matrícula britànica ben poc euro-escèptica.

6 comentaris:

  1. Ja em feies enveja. Però fa dos dies que busco la manera de comprar unes Dr.Martens altes de color vermell i tots els enllaços són de UK! Sense vacances i sense sabates... That's all folks! A
    le ja saps si en veus unes faig un 37, t'ho abono al tornar a bcn! És conya...
    Salutacions als Beefeters i a la Queen Elisabeth.

    ResponElimina
  2. Òstres!
    Si m'ho haguessis dit abans?
    Només vaig ser un dia a Londres.
    Si no recordo malament —almenys fa 4 o 5 anys— hi havia una botiga Dr.Martens prop de Covent Garden.

    Des de dimecres que sóc enmig del no-res, prop de Cambridge. Potser aquesta tarda hi farem una escapada. Ja miraré si te'n trobo.

    ResponElimina
  3. ets un cavaller. Tan si les trobes com si no, moltes mercès!

    ResponElimina
  4. Ostres, si les cases dels suburbis de NY són més chungues que les de Londres a NY li queden dues sopes.

    ResponElimina
  5. Sense haver estat als suburbis de Londres, ja us confirmo que no hi ha res més cutre que la materialització immobiliària de l'American dream. Un dia faré un post del meu veïnat i podreu jutjar.

    Miq, quan debutes?

    I per cert, apunta:

    a href="http://www.link" target="_blank">text

    Posa el target="_blank" i no ens facis sortir de la Llumenera a cada link!

    ResponElimina
  6. Si nano, això et volia demanar un dia!
    Merci per les lliçons d'html!
    ;-P

    Debutar? On?

    ResponElimina