dimarts, 30 d’octubre del 2007

De retalls, llibres i frases (perles)

The Strand Books

Retalls, avui la cosa va de retalls. Tot i que tinc un post a la recambra i només em caldria disparar el "publicar" i així em podria dedicar a cosa (a res) més constructiva.

Retalls. Va, enganxa'ls un al costat de l'altre a veure com encaixen. Podria dir que la tendència s'ha invertit i que ara la temperatura màxima a Nova York és la mínima de Barcelona, i que hem passat de l'estiu a l'hivern amb una única setmana de tardor pel mig i pel cap baix; hivern de Barcelona, això sí.

Crec que hauria d'escriure quatre ratlles amb gràcia sobre dues perles (dues expressions amb categoria de perla) amb que em van regalar les orelles diumenge al matí quan demanava el cafè amb llet de rigor al Java Girl. La primera era "con leche flaca?" —brillant terme per a anomenar el que en anglès en diuen skim (o skimmed) milk, és a dir, llet desnatada— i, la segona, l'antònim "con leche rellenita" amb què ho va rematar el Yulios, el mexicà que fa cafès, amb un gran somriure. Ara que hi penso, em devia estar prenent el pèl.

Escriuré que em vaig perdre altre cop pels passadissos de l'Strand Bookstore; diumenge a la tarda, perquè aquí tot obre en diumenge a la tarda, també. I que ho vaig fer, encara més motivat que de costum, pel regal dels cinc magnífics. Gràcies! Ah, i que alguns dels cartells amb avisos al clients de la llibreria fan pixar de riure, més si sabeu com és The Strand; si us hi heu deixat perdre en alguna ocasió.

Us he dit mai que m'agraden els dies de cel d'un blau intens i de vent glaçat —tan característics de l'hivern a la ciutat— com el d'avui? Apa, l'últim retall.

4 comentaris:

 1. Avui també feia aquest dia a Barcelona. Venia de gust beure un cafè amb llet calent amb la llet "gordita", per allò d'acumular reserves pel fred.

  PS:Vaig escoltar la teva entrevista sencera. Em va encantar, per una vegada, sentir una veu en lloc de llegir paraules.
  Per si tens ganes d'escoltar-me tu a mi :
  http://blocs.tinet.cat/blog/la-plana-radio/category/205/entrevistes-blocaires/2007/10/17/blokeijan06-violette-moulin-03-octubre-2007

  ResponElimina
 2. Quina sort...
  Una llibreria oberta en diumenge a la tarda!
  En vull una al meu poble.
  Ah! I si pot ser amb llibres.

  ResponElimina
 3. Ei violette!
  Jo també t'havia sentit fa dies, quan vaig estar remenant les entrevistes passades del "Bloguejant" de La Plana Ràdio. Em va agradar poder escoltar qui hi ha darrera d'aquesta Violette Moulin.
  ;-) Et continuo llegint!

  Jaqme,
  Sí, hi hauria d'haver una Strand Bookstore en cada vila, poble, ciutat o escala de veïns. Llarga vida a la darrera supervivent de la Book Row.

  ResponElimina
 4. Com li diran ala llet començà?

  ResponElimina