diumenge, 21 d’octubre del 2007

La vida és un pont

Fiber Optics Grass (3)

La vida és un pont, creua'l, però no hi construeixis al bell mig.
Proverbi oriental


Aquesta setmana el DUMBO Arts Center ha inaugurat la sèrie Outer Space, amb què vol comissionar instal·lacions en l'espai públic, d'un a tres mesos de durada, d'artistes semi-consolidats, i que complementa l'aposta que, per a artistes emergents, duen a terme des del festival Art Under the Bridge.

Enceten la sèrie amb la instal·lació pilot de l'artista turc resident a Brooklyn Osman Akan The Third Bridge, que restarà exposada al Brooklyn Bridge Park —entre els ponts de Manhattan i de Brooklyn— del 14 d'octubre al 14 de gener.

A The Third Bridge, Akan sembra un prat d'herba de fibra òptica a l'state park de DUMBO, al peu de dos dels ponts més majestuosos de l'East River. La instal·lació, una metàfora de la tecnologia que basteix ponts entre les civilitzacions modernes, uneix llum, fibra òptica i l'element aire —d'un dia especialment ventós com el d'ahir a Nova York— per establir un diàleg entre els elements naturals i de creació humana d'un paisatge urbà.

En el marc incomparable (!) del Brooklyn Bridge Park, amb la silueta urbana de Manhattan davant dels nassos i els pilars imponents del Manhattan Bridge a pocs metres, els modestos camins de blat in silico d'Akan són "el tercer pont"; fets de fibra òptica —a través de la qual es transmet informació mitjançant la llum i que és la base de les xarxes de comunicacions i de comerç mundial— formen una plàcida al·legoria de la utilitat passada i present de les dues estructures veïnes amb què conviuen —com apunta Akan “I use fiber optics for many reasons, but most importantly because of their ability to form networks”.

[+fotos]
[+info]

3 comentaris:

  1. Què maques són totes les fotos!

    ResponElimina
  2. moltes gracies pel teu blog,

    un petit premi:

    http://ruidonoisebruit.wordpress.com/2007/10/22/gracias/

    jordi

    ResponElimina
  3. Agnès,
    Moltes gràcies!

    Jordi,
    Merci pel guardó ;-)

    ResponElimina