dimarts, 23 d’octubre del 2007

...that party on Avenue A...

Per aquells volts encara pagàvem les entrades dels concerts amb pessetes. A l'E aquell n'hi va costar dues mil de les "antigues" (antigues, que en diuen, com si n'hi haguessin de "noves" de pessetes). M'havia regalat l'entrada pel meu aniversari, un aniversari de fa set anys; i tres setmanes més tard, un dijous de començaments de novembre del dos mil, vam veure als Pink Martini a Luz de Gas. Del concert d'aquella nit de fa set anys me'n queden dos records; d'una banda, que amb l'E vam mitificar una de les cançons que els Pink Martini van interpretar-hi i, de l'altra, el passeig nocturn per Barcelona amb el meu R-5 i, a dins, l'E, jo, i el percussionista del grup.

Set anys han passat. Ara visc lluny de Barcelona i de l'E, que també ha voltat pel món, però que ja torna a córrer pel Born. Al combo d'Oregon fa temps que els havia perdut la pista i, l'altre dia, va ser una sorpresa descobrir que el seu darrer disc duu el nom de la cançó misteriosa que vam sentir a Barcelona fa set anys; i que amb ells encara hi toca en Martín Zarzar, el percussionista peruà a qui vam fer d'amfitrions aquella nit amb l'E.

La cançó en qüestió vam mitificar-la perquè recordo que ens va agradar molt, tant com per recordar-ne el nom, Hey Eugene!, però no pas la lletra. Durant molts anys, aquesta va ser per nosaltres la cançó fantasma dels Pink Martini: no era al primer disc, que presentaven llavors, ni tampoc va formar part del segon.

Hey Eugene! parla d'una noia i d'un noi que es coneixen en una festa a l'avinguda A de l'East Village —a Nova York— on ballen plegats cançons de Rufus Wainwright, parla d'un amor a primera vista, i també d'un desengany. Are you there, Eugene?


Hey Eugene, do you remember me?
I'm that chick you danced with
Two times through the Rufus album
Friday night at that party on Avenue A
Where your skinhead friend passed out for several hours
on the bathroom floor
And you told me you weren't that drunk
And that I was your favorite salsa dancer
You had ever come across in New York City

Eugene, Eugene, Eugene
I said hello, Eugene
Are you there, Eugene?

Hey Eugene, then we kissed
Once we lugged your friend into the elevator
And went to write my number on a soggy paper towel
And the car went down
And when we were finished making out
We noticed that your skinhead friend was gone
Long gone
And you looked into my bloodshot eyes and said
"Is it too soon if I call you Sunday?"

Eugene, Eugene, Eugene
I said hello, Eugene
Are you there, Eugene?

I said hello Eugene, Eugene, Eugene
I said hello, Eugene
Are you there, Eugene?
Does any of this ring a bell Eugene?

3 comentaris:

  1. merda merda merda!!! i jo anar llegint (ja fa set anys??? coi, doncs jo me'n recordo de la nit i la canço com si no n'hagues passat mes de mig), i de cop i volta, patam! 24???!!!! ups!!! res tu, puc fer veure que es 21 i no fer tard?????????????? una que esta despistada, i com que ara mateix corre pel mon, no sap ben be a quin dia viu... i aixo que vaig pensar fa uns dies, ui mira, d'aqui poc es 21, i passa alguna cosa el dia que es torna al futur...
    un petonas!!!! i merci pel blog!!! ara em cal la canço, per fi.

    ResponElimina
  2. I és clar que pots fer veure com si fos el 21! ;-)

    Ha clicat a l'enllaç del nom=vídeo de la cançó?

    Petons i gràcies!

    ResponElimina
  3. merci!!! a veure si dema et trobo, que ara deus estar ocupat. un peto gros! ara vaig al link! (que mhe perdut abans...)

    ResponElimina