dimecres, 5 de desembre del 2007

Les invasions bàrbares

...& Day

Fa una estona que neva. Aquest migdia ho ha intentat durant una hora i ara hi torna, però tot quedarà en quatre cotxes, i una muntanya de bosses de la brossa, una mica enfarinats.

A banda del fred i de la neu, molts són els signes que indiquen que Nova York es prepara per a l'arribada de l'hivern i per Nadal. Els parterres de la ciutat s'omplen de cols i els carrers de parades que venen arbres de Nadal. Suposo que les primeres són plantes que resisteixen les inclemències de l'hivern o, si més no, que després d'una glaçada continuen sent tan lletges com abans. Pel que fa a les parades, n'hi ha moltes i, pràcticament, l'únic que hi pots trobar són arbres de diverses mides. A qualsevol hora del dia i de la nit. Ah, sí; i tenen un estri cilíndric per a embolicar-los a la perfecció per a que te'ls puguis endur de la millor manera possible.

Si vols aconseguir-ne els guarniments de ben segur que en trobaràs en uns grans magatzems —Bloomingdale's o Macy's faran el fet—, però una altra opció és voltar per la fira de Santa Llúcia que, en aquestes dates, planten a Union Square.

I, si encara et queden forces, pots acabar-les de gastar amb una volta per Madison o la Cinquena avinguda per contemplar els aparadors. No descartis la visita de rigor a l'arbre de Rockefeller Plaza, que et caldrà per recordar que ets a Nova York si, des d'aquest pont fins a finals d'any, sents parlar molt en català a la ciutat de línies verticals.

Ja ho veuen... les invasions bàrbares.

6 comentaris:

  1. Fa dies que diuen a la ràdio i a tv3 que durants aquests quatre dies de pont molts catalans volen cap a NY. I jo que patia perquè només ens hi quedarem 6 dies i em fa por que se'm faci massa curt...
    Em sap greu perdre'm l'ambient de Nadal que em descrius, però hi ha qui encara creu en el dinar familiar de germanor i em toca quedar-me a Bcn.
    O sigui que aquestes bàrbares arribaran passat cap d'any esperant arreplegar encara el que quedi de l'ambient festiu.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. violette,
    Sí, suposo que després de cap d'any encara arreplegareu una mica d'ambient nadalenc. Si més no, segur que enganxeu de ple el fred polar. I, tot i que no sigui el temps més idoni per voltar per la ciutat...és molt bonica aquesta època de l'any.

    silencio,
    mira que han deixat comentaris estranys a LA LLUMENERA, però aquest teu s'endú la palma. ¿?

    ResponElimina
  4. no sabies que a finals dels vuitanta/principis noranta quan el dolar estava mot baix respecte a la peseta els espanyols inundaven NYC comprant productes americans i donat que els resultava molt be de preu acabaven dient "give me two" d'aquests pantalons/sabates/etc

    segons m'han dit varies persones i tambe comenta violette sembla que patireu una segona onada dels espanyols aprofitant l'euro a 1.47 o el que sigui

    per tant "give me two" versio 2.0.0

    ResponElimina
  5. Sí, d'això anava el títol del post. Comencen a arribar en massa.

    Merci per l'aclariment. No la sabia aquesta!
    ;-)

    ResponElimina