dijous, 31 de gener del 2008

Next on line!

Bus line

Ciutat gran, ciutat de cues. Som molts els que hi vivim i d'alguna manera ens hem d'organitzar. Em sorprèn com es respecta escrupolosament l'ordre d'arribada a les parades d'autobús, fins i tot quan hi ha quatre gats i no formen en línia. Em sorprèn que, en comptes d'aglomerar-se en grups caòtics, la gent es col·loqui un rere l'altre, seguint un ordre perfecte. Em sorprèn, què voleu que hi faci. Potser la substitució dels pals de les Bus Stop tradicionals per marquesines de disseny farà desaparèixer les cues, però crec que no, que la cua —la line— és inherent als novaiorquesos. Sinó, mireu com abans del concert d'Arcade Fire a Randall's Island, el sis d'octubre de l'any passat, la gent feia cua per treure diners d'un ATM. El més curiós és que, en aquesta ocasió, no hi havia cua per anar al lavabo.

6 comentaris:

  1. En algunes parades d'autobús de Barcelona també les he vist aquestes cues. Deu ser que també és una ciutat gran?

    ResponElimina
  2. Jo vaig patir la cua inabastable i acordeònica del MOMA, i a més amb pluja. Feien posar la gent en un solar col.lindant,ben endreçats, per no molestar als vianants. Pel que dius els nord-americans deurien ser els que no cridaven.

    ResponElimina
  3. Ep llumenera! he vist les teves fotos i son molt bones, felicitats. A més hi he vist la cara de l'Oliver Sacks, que fins ara només l'havia llegit i no sabia res del seu aspecte.

    ResponElimina
  4. La cua del MOMA, fent ziga-zagues ordenades per unes tanques metàl·liques, exactament en aquell solar...!
    Per cert: si en un supermercat només hi ha oberta una caixa i s'hi acumula tot de gent i n'obren una altra... com s'ho fan els que s'hi esperen?. Aquí, el més espavil·lat s'hi cola per la barra (la de la cara).

    ResponElimina
  5. berta,
    Barcelona, en molts aspectes, és una ciutat gran.

    jaume,
    gràcies pel teu comentari. La cua acordeònica del MoMA és un clàssic del turisme a la ciutat. No sé si encara usen el solar del costat; fa molt temps que no m'hi deixo caure. I la darrera vegada que hi vaig anar, per un opening, vam entrar-hi directament i no vaig parar atenció si el solar encara hi és.
    Pel que fa a l'Oliver Sacks: va ser una bona conferència. Tant estimulant com els seus llibres que, per cert, recomano ferventment.

    jetuva,
    Les cues zigzaguenjants són comunes aquí als US. Sembla que els agrada distribuir la gent en aquesta mena d'estructures laberíntiques que, fins ara, jo només havia vist als aeroports.
    Al supermercat? Crec que s'hi colen (més o menys consideradament), però aquí és per la "face"... i "si non e vero e ben trobato".

    ResponElimina
  6. Insulin resistance, or who are in fact products that man
    himself cultivated. It is said that the reason there are so many of us desire today.
    ConclusionGhee really is very good for you. One of discovery both about myself and what I knew about
    food and how it works in this Q & A is in response to Dr.

    This nutrient is critical to helping you stick to your Paleo Diet.
    That's exactly what the paleo diet approach is all about refinement.

    My blog post; http://wallinside.com

    ResponElimina