diumenge, 16 de març del 2008

Cants de sirenaLes sirenes dels camions de bombers —els FDNY—, les de les ambulàncies, la policia, els helicòpters que sobrevolen la ciutat. Tots ells són sons que acompanyen el dia a dia de Nova York. Són tan omnipresents que sovint no hi pares atenció; en definitiva, els incorpores dins de la normalitat.

Dissabte, des del menjador de casa se sentien les sirenes. Més sirenes que de normal, i per un moment vaig pensar “mira que si ha passat alguna cosa de debò...”. Des que visc aquí, n'han passades algunes de debò, i totes a l'East Side.

18 al 19 d'abril de 2006
El tram del Queensboro bridge va quedar-se aturat a mig camí, en suspensió sobre les aigües de l'East River, i van estar-ne traient gent de dins durant tota una nit.

11 de juliol de 2006
Una explosió de gas va ensorrar un edifici de quatre plantes a quatre carrers d'on visc: l'explosió va ser provocada pel propietari, que no volia que l'ex-dona es quedés la casa.

11 d'octubre de 2006
Una avioneta pilotada per un llançador dels Yankees va estavellar-se contra un gratacels a cinc carrers de la feina.

18 de juliol de 2007
Una conducció de vapor d'aigua va rebentar-se a Lexington Avenue, a l'alçada del carrer 41 prop del Chrysler Building i de Grand Central Station; va matar una persona i el pànic es va apoderar de la zona amb una columna de vapor visible des de molts punts de la ciutat.

Dissabte, altre cop, les sirenes eren de debò. Una grua de més de quinze pisos va desenganxar-se d'un edifici en construcció i, en caure, va ensorrar una casa de quatre plantes i apartaments d'almenys dos altres edificis del costat. Quatre treballadors morts i les alarmes van tornar-se a disparar en una ciutat sensibilitzada als cataclismes, ja siguin de pel·lícula o ben reals.

Foto: Chang W. Lee/The New York Times

7 comentaris:

 1. Cullons, quin merder!.
  Bé, mentre ho puguis anar explicant...

  ResponElimina
 2. Sí!, ho vaig veure per la tele. Deu n'hi do, quin historial d'incidents acumula la Big apple!

  ResponElimina
 3. Mira que es gran la ciutat, inclus Manhattan es molt gran i tot ha de passar en aquell trocet de l´Upper East Side a quatre carrers de casa teua! No seras una miqueta "gafe"?
  ;-)

  ResponElimina
 4. Això anava a dir jo! Tanta coincidència... I si puges al Bronx que to i la fama és més tranquilet?

  ResponElimina
 5. Poc original ja ho sé, però mentre llegia pensava el mateix que la marta i en defak... efecte "iman"?

  ResponElimina
 6. dessmond,
  I tant! Ho continuarem explicant.

  ferran,
  Déu n'hi do; però suposo que com qualsevol altra ciutat gran.

  marta i guillem,
  No tinc res a veure amb tot això. Simplement són els americans que són molt pel·liculers.

  josep lluís,
  Hi insisteixo: jo no hi tinc res a veure. ;-)
  I a Catalunya, sembla que no us hi quedeu enrere.

  ResponElimina